Тайсън Фюри постигна спорна победа с 2:1 съдийска гласа в

...
Тайсън Фюри постигна спорна победа с 2:1 съдийска гласа в
Коментари Харесай

Тайсън Фюри остана непобеден след спорно съдийско решение в мача с Нгану

Тайсън Фюри реализира противоречива победа с 2:1 съдийска гласа в мача от тежка категория на професионалния бокс против UFC боеца Франсис Нгану на церемония в Саудитска Арабия.

Циганския крал остана непобеден след 94:95, 96:93, 95:94 и резервира шампионския пояс на Световния боксов съвете (WBC).

Представянето му против французина с камерунски корени обаче дълго ще се разяснява, както и реферското решение. 

Нгану, който е с доста дребен опит в елитния бокс, прати Фюри в нокдаун в третия рунд с ляво кроше. Шампионът бързо стана, само че беше поразклатен. Преди, а и по-късно той не убеди, че е считан за най-хубавият в света. Може и да е подценил 10-рундовия конфликт.

Първите два рунда бяха внимателни, с лек превес на британеца, който някак съумя да вкара по-чисти удари в главата на своя конкурент. В третия обаче Нгану сподели, че не излязъл на кръга единствено за шоуто и парите.

Още в четвъртия Фюри побърза да си върне контрола и да навакса. Също и в петия, в който кандидатът стартира да демонстрира признаци на отмалялост - нещо, което се очакваше.

Тайсън Фюри обаче не се възползва от това, като очевидно пролича, че не е добре квалифициран. Той опитваше да постанова стила си с доста придвижване и разнородни удари, търсейки най-малко да върне нокдауна, а за какво не и да реализира нокаут, само че доста рядко му се получаваше. Преобладаваха клинчове.

В последните рундове съперниците заложиха на несъмнено, без да подхващат опасности. Тактика, която бе по-оправдана за Нгану, само че очевидно това не бе нощта на Тайсън Фюри, за който светна сигнална лампа.
 Фюри и Нгану се прегърнаха след мача. Снимка АП/БТА
След мача на кръга се качи Олександър Усик, който има останалите трофеи в тежка категория. Двамата се погледаха неприятно и заканително и още веднъж дадоха обещание да се бият в мач, който сплотява всички пояси. Все още обаче няма нищо публично и надали декларираната дата в края на декември ще се случи.

Мачът онлайн наблюдаваха също кралското семейство на Саудитска Арабия, Кристиано Роналдо, други играещи в страната футболисти, Майк Тайсън, рапърът Еминем и други
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР