ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Използвайки военни заплахи, дипломатически натиск, фалшиви

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Използвайки военни заплахи, дипломатически натиск, фалшиви
Коментари Харесай

Със заплахи, натиск и финансови примамки Китай се смята за цел да повлияе на изборите в Тайван

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Използвайки военни закани, дипломатически напън, подправени вести и финансови тласъци за политиците, Китай е упрекван в разполагане необятна тактика за въздействие върху гласоподавателите на изборите в Тайван, с цел да избират претенденти, които поддържат обединяването.

Крайната цел на Китай е да поеме контрола над самоуправляващата се островна народна власт, чиято високотехнологична стопанска система доставя основни съставни елементи за компютри, мобилни телефони и други електронни устройства и транспортира огромна част от международните артикули от Тайванския проток. Пекин от дълго време упорства, че Тайван е част от Китай и би трябвало да бъде възвърнат, с военна мощ, в случай че е належащо, без значение от възгледите на хората на острова.

Тайванският външен министър Джоузеф Ву споделя, че „ световната цел на Китай е, че те желаят да употребяват Тайван като тестова площадка. Ако съумеят да оформят сполучливо резултатите от изборите в Тайван, те ще се опитат да приложат тактиката си върху други страни. “

Ки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР