ТАЙПЕИ, Тайван (AP) — Автомобилни производители, включително Tesla, General Motors,

...
ТАЙПЕИ, Тайван (AP) — Автомобилни производители, включително Tesla, General Motors,
Коментари Харесай

Големи автомобилни производители може да използват китайски алуминий, произведен с уйгурски принудителен труд, казва правозащитна група

ТАЙПЕИ, Тайван (AP) — Автомобилни производители, в това число Tesla, General Motors, Volkswagen и Toyota, не съумяват да подсигуряват, че не употребяват насилствен труд като част от техните вериги за доставки в Китай, се споделя в отчет, оповестен в четвъртък от Human Rights Watch.

Базираната в Съединени американски щати организация с нестопанска цел свърза някои от най-големите производители на коли в света с алуминий, за който се твърди, че е създаден с насилствен труд от уйгури и други етнически малцинства в западния район Синцзян в Китай и други елементи на страната.

Китай е упрекнат, че организира стратегии за прекачване на работна ръка, при които уйгурите и други тюркски малцинства са принудени да работят във заводи като част от дългогодишна акция за асимилация и всеобща задържане.

Доклад на Организация на обединените нации от 2022 година откри, че Китай може да е направил закононарушения против човечеството в Синцзян, където се счита, че повече от 1 милион уйгури са били случайно арестувани като част от мерк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР