ТАЙПЕИ, Тайван (АП) — 7-ми флот на САЩ съобщи, че

...
ТАЙПЕИ, Тайван (АП) — 7-ми флот на САЩ съобщи, че
Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ прелитат самолети през Тайванския пролив ден след като началниците на отбраната на САЩ и Китай проведоха редки разговори

ТАЙПЕИ, Тайван (АП) — 7-ми флот на Съединени американски щати заяви, че военноморски P-8A Poseidon е прелетял през Тайванския пролив в сряда, ден откакто началниците на защитата на Съединени американски щати и Китай организираха първите си диалози от ноември 2022 година в опит да понижат районното напрежение.

Патрулният и разследващ аероплан „ мина през Тайванския пролив в интернационалното въздушно пространство “, сподели 7-ми флот в известие за вести.

„ Действайки в границите на Тайванския проток в сходство с интернационалното право, Съединените щати поддържат навигационните права и свободи на всички народи “, се споделя в известието.

Въпреки че сериозният проток с широчина 160 километра (100 мили), който разделя Китай от самоуправляващата се островна народна власт, е интернационалните води, Китай счита прекосяването на непознати военни самолети и кораби през него за предизвикателство за своите суверенитет. Китай претендира за остров Тайван, заплашвайки да отбрани със мощ, в случай че е належащо, макар военната поддръжка на С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР