Тайните знания от векове са помагали на нашите предци не

...
Тайните знания от векове са помагали на нашите предци не
Коментари Харесай

Тайните знания, скрити в амулетите

Тайните познания от епохи са помагали на нашите предшественици освен да се справяте естествените стихии, само че и да живеят щастливо и в обич цялостен живот

За да не извършват всякога комплицирани ритуали за привличане на избрани сили, нашите прадеди са измислили да ги запазят в една дребна движимост – амулета. Амулети са се правели от безусловно всичко: прелестно на досег камъче, красиво парче дърво, кора от хвойна с нанесени върху нея знаци… Понякога самият материал, акумулиращ силите на стихиите, се считал за талисман.

В актуалния свят амулетите се употребяват доста по-рядко, в сравнение с в древността. При това като такива могат да служат най-обикновени движимости: писалка, запалка, даже носна кърпичка… Но доста по-често и комфортно е да се употребяват в ролята на амулети разнообразни декорации. При това цената на „ зареденото със мощ ” украшение доста се усилва.

Какво е това -измама и измамничество или действително настояща магия?

Когато попитали известния физик Едисон, който не вярвал в амулети, за какво носи със себе си подобен, той почтено дал отговор: „ Вярвам или нямам доверие, той работи ”. Но и до момента физиката не може да изясни този феномен. Затова пък елементарно го изяснява логиката на психиката: колкото повече имаме вяра в амулетите, толкоз повече те ни оказват помощ.

Амулетната промишленост в актуалния свят се развива от ден на ден

В някои компании професионалните магове са подготвени да ви заредят всичко, което пожелаете – от часовник до домакински любим. Само че в последния случай е добре да окачите на вратата си табелка „ Внимание, магическо куче! ”.

Индустрията с амулети най-динамично се развива в три посоки. Първото – зареждане на на практика всевъзможни движимости, които пожелаете. Имате обичана брошка от баба ви – ще ви я заредят; статуетка, подарена ви от обичания човек – също. Дори венчалната ви халка може да бъде заредена. Ако не сте намерили нищо уместно, във компанията постоянно са подготвени да ви предложат някаква джунджурия с неразбираеми знаци.

Но надалеч не всички са подготвени да носят произведения с разнообразни руни или пентаграми, направени от кожа, дърво или камък, висящи на нормално шнурче – може да не се вписва в общия жанр и даже да подрони имиджа им. Затова второто направление са амулетите от скъпоценни камъни и метали. Те могат да работят даже по-силно. Причините са две: костват по-скъпо, затова психически се възприемат като по-силни; и второ – сами по себе си металите и естествените камъни носят самобитно осведомително натоварване.

Така да вземем за пример златните амулети постоянно се употребяват за бизнес, тъй като златото е земен метал, носещ триумф, преуспяване и благосъстояние. Рубинът и гранатът оказват помощ в любовта, диамантите носят благополучие (с изключение на редките „ кървави ” камъни). Много полускъпоцен-ни камъни имат мистичните свойства на амулети.

Третото направление на промишлеността са фън-шуй амулетите, които са все по-търсени освен на Изток, само че и в западните страни. Защото вместо да прилагате цялата философия на фън-шуй и да преустройвате изцяло дома и офиса си, доста по-просто е да се възползвате от подготвени амулети. Изработени от най-различни материали (текстил, камък, дърво, скъпоценни камъни) те елементарно се вписват както в актуалния, по този начин и в
класическия интериор. Освен това в амулетната промишленост на фън-шуй има освен дребни статуетки, джунджурии и декорации, само че и разнообразни огледала и стенни пана, които могат да служат като детайл от дизайна.

Да употребява амулети или не, всеки взема решение независимо

Но в случай че чувствате в последно време крах на сили, смятате, че триумфът е отвърнал лицето си от вас и не можете да поемете надзор над ориста си, можете просто да опитате да си изберете добър талисман. Може би ще ви помогне по-лесно да преодолеете житейските препятствия…

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР