Тайни тунели, които застрашават сгради и създават опасност от пропадане

...
Тайни тунели, които застрашават сгради и създават опасност от пропадане
Коментари Харесай

Бизнесмен прокопа лабиринт от тайни тунели под центъра на Пловдив

Тайни тунели, които заплашват здания и основават заплаха от проваляне на къщи на основната улица на Пловдив. Това настояват, че са видели наранени притежатели и сигнализират, че техният комшия Мирослав Стамов копае на близо десетина метра подземен, с цел да разшири търговски площи, предава Нова тв.

Той обаче твърди, че е подхванал законно спешно подсилване поради подземна река. Районната администрация изясни, че е налице нелегално строителство.

„ Това съставляват, по остарял архитектурен проект, британски дворове. Не съм осведомен механически каква е височината на този вид двор, само че господин Стамов е открил, че има сриване и е почнал строително-монтажни действия за подсилване структурата на фасадата ”, уточни юристът на уличения.

Защитникът изрече и позиция в отговор на констатацията на Районната администрация за нелегално строителство. „ Г-н Стамов е реагирал съответно и е изискал експертно мнение, което е входирано в администрацията. Доколкото виждам, няма тунели, а пропаднал британски двор ”, сподели още адв. Кобуров.

Обвиненията на съседи, че Стамов е прокопал земята под техните парцели, той разяснява: „ Смятам, че не става дума за прокопаване, а за някакви сложни аргументи. Многократно в региона има тъжби за извършващо се строителство ”, изясни юристът.

Според кмета на Район „ Централен ” Стамов е направил опит да усили размери търговски площи, с цел да ги отдава чартърен. „ Не съм уверен, че има такова увеличение, няма такива търговски площи. Нека администрацията си прави работата доста по-добре ”, прикани адв. Кобуров.

Защитникът беше безапелационен, че достъпът до пространствата е безусловно свободен. Няколко пъти е била осъществена инспекция от представители на полицията и общината.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР