Тайни документи разкриват, че СССР е планирал да взриви атомна

...
Тайни документи разкриват, че СССР е планирал да взриви атомна
Коментари Харесай

Тайни документи разкриват, че СССР е планирал да взриви атомна бомба на Луната

Тайни документи разкриват, че Съюз на съветските социалистически републики е възнамерявал да взриви атомна бомба на Луната , написа националният всекидневник Die Welt.
Според немския историк Матиас Юл съответното решение е било взето на среща на руското управление през 1958 година В рамките й е било реализирано единодушие да бъде създаден проект за детонирането атомната бомба на естествения сателит на Земята.
Улл, който работи в Германския исторически институт в Москва, е попадал на документите в Държавния списък на Русия. Сега немският историк ги разгласява.
Плановете на най-висшия руски управленчески кръг е предвиждал съоръжение на ракета с атомна бомба, която да има избухлива мощ като на тази, хвърлена над японския град Хирошима, написа още организация " Фокус ".
Взривяването й е трябвало да послужи като проява на мощ в изискванията на Студената война . Учените обаче са предизвестили, че сходни дейности може да провокират непредвидими и неизмерими последици. Затова няколко месеца по-късно планът е бил зарязан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР