Тайната на успеха е, че на Балканите всички трябва да

...
Тайната на успеха е, че на Балканите всички трябва да
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да убедим ЕС, че Балканите не носят...

Тайната на триумфа е, че на Балканите всички би трябвало да бъдем като пръстите на ръцете – всеки пръст ни е значим, без значение какъв брой е огромен. Тогава в Европа ще кажат – тези хора не са барутен погреб, а са си с разсъдъка. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на конгрес, който слага началото на самодейност в поддръжка на районната интеграция на Западните Балкани.

На конференцията в НДК по покана на българския министър-председател са косовският президент Хашим Тачи, президентът на Черна Гора Филип Вуянович, министър-председателите на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев, и на Сърбия Ана Бърнабич, както и заместител министър-председателят и министър на външната търговия и стопански връзки на Босна и Херцеговина Мирко Шарович. Във форума ще взе участие и комисарят за европейската политика за съседство и договаряния за разширение Йоханес Хан.

Ние хубаво от войните не сме видели. По време на войната в Югославия в България се сътвори и контрабандата, и проведената престъпност. Европейският съюз и Европейската комисия ще ни схванат, в случай че ние сами се разберем. Иначе Европа си има задоволително проблеми. Трябва да отидем пред тях мъдри, умни, с инфраструктура, по едно и също време с цифровата инфраструктура. Не можем да имаме роуминг с България 20-30 лева

Политически сме си научили уроците и знаем, че това е пътят. Сега следва вторият стадий. Не можем да оставим празни петна на Балканите. Имаме необичаен късмет да убедим Европейския съюз, че не носим проблеми, а разцвет, сподели още Бойко Борисов. Главният изпълнителен шеф на Световната банка и някогашен български еврокомисар Кристалина Георгиева отбелязва, че има голям капацитет в консолидираното на Западните Балкани в Европейския съюз. С поемането на председателството България може да помогне на този развой, добави тя. Георгиева се обърна и към премиера Борисов.

Искам да ви поздравя, че поведохте напред нашия район към по-голяма интеграция и по тази причина, че с бъдещия австрийски канцлер имате водеща визия за районната, съобщи шефката на Световната банка. По думите на президента на Косово Хашим Тачи Западните Балкани в никакъв случай не са били в по-удбна позиция да засилят своята интеграция към Европейския съюз. Заедно би трябвало да влагаме във всеки един общ план. В лицето на Сърбия ще намерите един мощен сътрудник. Всички ние имаме едни и същи цели и се надяваме да ни доведат до бързи резултати, сподели министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич.

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че процесът на европейска интеграция мощно способства за постигането на помиряване, което е належащо за икономическото развиване. Мисля, че българското председателство се случва в доста добър миг и съм сигурен, че българският министър-председател има всички причини и цялата наша поддръжка. В същото време той е претрупан с нашите очаквания и упования да се бори за ускоряването на процеса на евроинтеграцията.

През идващите шест месеца освен Меркел, а и вие сте индивидът, към който гледаме – ще се справите, обърна се Рама към Бойко Борисов. Председателството на България ще помогне и ние няма да изпуснем опцията да ускорим присъединението ни към Европейския съюз, съобщи македонският министър председател Зоран Заев.

тагове Бойко Борисов Балкани конгрес  Борисов: Трябва да убедим Европейски Съюз, че Балканите не носят проблеми  Борисов: Трябва да убедим Европейски Съюз, че Балканите не носят проблеми  Борисов: Трябва да убедим Европейски Съюз, че Балканите не носят проблеми  Борисов: Трябва да убедим Европейски Съюз, че Балканите не носят проблеми
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР