Тайната на секретните тунели в Газа… Откакто през 2005 г.

...
Тайната на секретните тунели в Газа… Откакто през 2005 г.
Коментари Харесай

Тайната на секретните тунели в Газа… Как „Хамас“ изградиха гигантска военна крепост!

Тайната на секретните тунели в Газа… Откакто през 2005 година Израел изтегли бойците и заселниците си от Газа, критиците го упрекват, че блокира и обезлюдява територията. Превръщайки я, както се споделя, в „ затвор навън “.

Обвинението постоянно е било неуместно. Газа има обща граница с Египет. Жителите на Газа постоянно се лекуваха в израелски лечебни заведения от рак и други животозастрашаващи болести. Израел доставяше Газа с огромна част от електрическата енергия и други значими артикули даже след идването на Хамас на власт през 2007 година

Сега, когато израелските войски разкриват все по-голяма част от големия под земята град на Газа, лъжливостта на обвиняването става още по-очевидна.

Както оповестява The New York Times, израелските чиновници в региона на защитата към този момент считат, че тунелите на Хамас са с дължина сред 350 и 450 благи на територия, дълга единствено 25 благи.

Някои от тунелите в Газа са задоволително необятни, с цел да побират коли. Други са дълбоки повече от 150 фута. Трети служат за хранилища за муниции. А четвърти са комфортно оборудвани като командни бункери.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР