Тайната на човешкото стареене ще изследват в Космоса, благодарение на

...
Тайната на човешкото стареене ще изследват в Космоса, благодарение на
Коментари Харесай

Тайната на стареенето изследват в Космоса

Тайната на човешкото стареене ще изследват в Космоса, с помощта на неповторим опит, подготвян в продължение на три години, който носи името MicroAge. Изследователи от University of Liverpool изпратиха благодарение на ракета SpaceX Falcon 9 от Космическия център на Кенеди, Флорида, човешки мускулни кафези, отгледани в лабораторни условия. Те са огромни като оризово зърно и се съхраняват в особено основани за задачата 3D принтирани кутийки с размерите на острилка - общо 24 на брой. В Космоса клетките ще бъдат електрически подтиквани, с цел да се провокират контракции в мускулните тъкани. А наблюденията на учените са с акцент върху това какво се случва във времето, прекарано без гравитация, тъй като то кара мускулите да отслабнат, тъкмо както се случва и с придвижване на възрастта.

С годините мускулите в човешкото тяло губят своята маса и мощ и това повлиява на метода на живот. А в този момент откривателите се надяват с галактическия опит да открият повода за този развой, както и възможни способи за неговото попречване, заяви Evening Standart.

" Остаряването е едно от най-големите провокации на ХХI век и ще научим доста за това по какъв начин мускулите реагират на микрогравитацията и стареенето от данните, които ще получим от това изследване ", разкри проф. Малкълм Джаксън.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР