Тайландският технологичен гигант Foxconn отчете 23% ръст на тримесечната си

...
Тайландският технологичен гигант Foxconn отчете 23% ръст на тримесечната си
Коментари Харесай

Foxconn отчете $30 милиарда печалба за второто тримесечие

Тайландският софтуерен колос Foxconn регистрира 23% растеж на тримесечната си облага, написа Reuters. Това значително се дължи на най-големия клиент на компанията, а точно Apple, която също регистрира по-добри от предстоящите доходи, с помощта на мощни продажби на устройства като Apple Watch и AirPods.

Foxconn, най-големият международен производител на електроника, регистрира чиста облага от 30,7 милиарда $ за тримесечието към края на септември. Средната прогноза на 12 анализатори беше за облага в размер от 27,75 милиарда $. През същия интервал на предходната година облагата на компанията беше 24,88 милиарда $.

Прогнозата за Foxconn се усъвършенства, откакто Apple даде позитивни упования предишния месец за празничното извършване на покупки в края на годината.

Въпреки позитивните резултати, основаната в Тайпе компания също по този начин е изправена пред неустановеност, защото продължителната комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати може да увеличи цените за iPhone. Междувременно Foxconn създава по-голямата част от iPhone на Apple точно в Китай.

Следователно в случай че компанията се сблъска с компликации към производството на iPhone, това би представлявало сериозен проблем. Според анализатори съвсем половината от приходите на компанията идват от американската компания.

Повечето американски цени против Китай би трябвало да влязат в действие на 15 декември, макар че чиновници и от двете страни обявиха, че до налагането на такси може и да не се стигне, в случай че бъде контрактувана комерсиална договорка.

Председателят Лю Юнг-уей сподели в хода на конференция, че чака лек годишен растеж през 2020 година в бизнеса с потребителска електроника и интелигентни устройства на Foxconn, които включват смарт телефони и тв приемници. Очакванията му се уповават на " стабилизиращата се световна икономическа обстановка ".

Въпреки опасенията за комерсиална война и като цяло бавното световно търсене на електроника, акциите на компанията са се нараснали близо 27% от началото на годината до момента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР