Тайландските депутати отложиха решението за конституционна реформа, предизвиквайки гняв сред

...
Тайландските депутати отложиха решението за конституционна реформа, предизвиквайки гняв сред
Коментари Харесай

Протестиращите в Тайланд бесни, след като парламентът отложи конституционната реформа

Тайландските депутати отложиха решението за конституционна промяна , предизвиквайки яд измежду протестиращите пред Народното събрание, настояващи за промени в написаната от военните конституция на кралството и промяна на непристъпната монархия, съобщи " Франс прес ".

Очакваше се депутатите да гласоподават за основаването на план за комисия за промяна в отговор на надигащото се продемократично придвижване, което активизира 30 000 стачкуващи предходната седмица - най-голямата проява на мощ в кралството от преврата през 2014 година

Ала това деяние беше отсрочено, откакто ръководещата партия предложи парламентарна комисия за в допълнение изследване на шестте препоръчани промени в конституцията.
 Икономиката на Тайланд регистрира най-голямо закъснение от 1998 година
Икономиката на Тайланд регистрира най-голямо закъснение от 1998 година

Пандемията от ковид изключително съществено засегна основния туристически бранш

Сред повече от хиляда протестиращи пред Народното събрание уредникът Татеп " Форд " Руанпрапайкицери съобщи, че държавното управление се пробва да " завоюва време " с този ход.

" Това демонстрира тяхната престореност към тайландския народ ", сподели той пред " Франс прес " и добави: " Не можем да го приемем. "

Протестиращите стояха на парапети, с цел да слагат продемократични стикери високо на затворените врати на Народното събрание, до момента в който защитата гледаше.

Други изрисуваха със спрей очертания на плоча, сложена по време на митинга през уикенда в историческия парк Sanam Luang.

Така наречената " Народна плоча " по-късно беше отстранена от полицията. Тя имаше за цел да е отпратка към плоча, отбелязваща края на кралския максимализъм през 1932 година, която мистериозно изчезна преди три години.

Крал Маха Ваджиралонгкорн е на върха на тайландската власт, подкрепян от свръхроялистки военни и милиардерски кланове на кралството.

Кралското семейство се радва на поддръжка от най-вече по-възрастни консерватори, десетки от които се насочиха към Народното събрание в сряда, с цел да внесат петиция със 130 000 подписали се против конституционните промени.

Ултрабогатият монарх прекарва огромна част от времето си в Европа , само че той е бил в Банкок през днешния ден, с цел да означи Деня на принц Махидол, полагайки венец пред статуята на дядо си, оповестяват локалните медии.

Движението, за което студентите настояват, че е без водач и е въодушевено от продемократичните протестиращи в Хонконг, също по този начин прикани Прают Чан-О-Ча, някогашен шеф на армията, който провежда преврата през 2014 година, да подаде оставка и държавното управление да спре " издевателството " на политически съперници .

Преди митинга управляващите публично заведоха каузи против някои от обществените мрежи, употребявани от младите стачкуващи, с цел да поддържат посланието си.

Започнаха дейности против Фейсбук и Twitter за неспазване на настояването за събаряне на " обидни " материали, съобщи министърът на цифровата стопанска система и общество.

Миналия месец Фейсбук извърши настояването на държавното управление да отстрани " Роялистки пазар ", група, основана от живеещ в заточение държавен критик, която разисква ролята на монархията в тайландското общество и има повече от милион членове.

Но към 400 декларирани интернет адреса остават на платформата, сподели министърът, отказвайки да каже дали те са били маркирани от неговото министерство, тъй като подлагат на критика краля.

" Това не е единствено политика - има и други фактори, обхванати от (Закона за компютърните престъпления) ", сподели той.

Тайландската монархия е предпазена от един от най-твърдите закони за клюка в света, само че някои деятели приканват и те да бъдат анулирани.

Докато депутатите обсъждаха, уредникът на демонстрацията Сирапхоп Атохи произнесе тирада от задната страна на камион пред Народното събрание, призовавайки хората вътре да реализират конституционно " ограничаване " на властта на монархията .

" Ако те към момента се съпротивляват... тогава в последна сметка те не биха могли да устоят на вълната от хора ", посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР