Тайландски политик ветеран заяви в петък, че е провел директни

...
Тайландски политик ветеран заяви в петък, че е провел директни
Коментари Харесай

Тайландски политик е разговарял за освобождаване на заложници от Хамас

Тайландски политик деец съобщи в петък, че е провел директни диалози с палестинската формация " Хамас " , преговаряйки за безвредното освобождение на тайландските заложници, които държи, на фона на бурна дипломатическа интензивност от страна на държавното управление на Тайланд , предава Ройтерс.

Тайните диалози, които са траяли към два часа, са извършени персонално в иранската столица Техеран на 26 октомври и представители на " Хамас " са споделили, че тайландските заложници са в сигурност и за тях се грижат добре, сподели политикът Арийпен Утарасин пред Ройтерс.

" Казах им, че съм тук не с цел да договарям, а просто да желая освобождението им ", сподели Арийпен, който отхвърли да назове имената на представители на " Хамас ", с които се е срещнал.

Правителството на Тайланд към момента не е удостоверило директните договаряния с " Хамас ", само че сподели, че е поискало освобождението на заложниците по разнообразни канали.

Тайланд е в контакт с Иран и други районни държавни управления , които могат да осъществят контакт с " Хамас ", сподели неговият външен министър Парнпри Бахида-Нукара в петък, измежду които Катар и Египет.

Парнпри, който беше в Близкия изток по-рано тази седмица, сподели, че Иран е в близки връзки с " Хамас " и е заречен да помогне с договарянията.

Най-малко 23 тайландски жители са измежду повече от 240 души, взети за заложници, когато " Хамас " атакува Израел на 7 октомври в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на страната.

От повече от 1400 души, които Израел твърди, че са били убити при буйството, н ай-малко 32 са били тайландци.

Около 30 000 тайландски служащи работят в Израел, основно в селскостопанския бранш, а 7 200 от тях са били репатрирани от този момент, съгласно външното министерство.

" Хамас " подготвени да освободят задграничните заложници

През идващите няколко дни се чака да се случи това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР