Тайландската медийна компания, която е собственик на Мис Вселена, продава

...
Тайландската медийна компания, която е собственик на Мис Вселена, продава
Коментари Харесай

Тайландският собственик на Мис Вселена продаде своя дял от 50%

Тайландската медийна компания, която е притежател на " Мис Вселена ", продава половината от каузи си в дългогодишния конкурс за хубост на мексиканска компания за 16 млн. $, съобщи Агенция Франс Прес.


Продажбата, оповестена на фондовата борса в Банкок, идва два месеца откакто JKN Global Group, която купи състезанието през 2022 година, разгласи банкрут.

Сделката с мексиканската група Legacy Holding ще " построи интернационалния профил на марката и ще даде опция за нови продуктови и маркетингови благоприятни условия ", се споделя в изказването на Организацията " Мис Вселена ".

JKN Global, благосъстоятелност на медийния магнат и деятел за правата на транссексуалните Ан Джакапонг Джакраджутатип, купи състезанието - преди този момент благосъстоятелност на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп - през 2022 година за 20 млн. $.

Компанията подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност през ноември, с цел да получи време да се оправи с " проблем с ликвидността ", откакто пропусна крайния период за погашение на облигации на стойност към 12 млн. $.

Последното издание на състезанието за хубост с дълготрайност седем десетилетия - който от дълго време е подложен на критика за поощряване на остарели хрумвания за женственост - беше извоювано от никарагуанката Шейнис Паласиос.

Тя е първата жена от Централна Америка, която печели купата, а успеха ѝ провокира най-големите празненства в Никарагуа, откогато уличните митинги през 2018 година раздрусаха държавното управление. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР