Тайланд планира да се откаже от масовия туризъм през следващите

...
Тайланд планира да се откаже от масовия туризъм през следващите
Коментари Харесай

Ще се откаже ли Тайланд от масовия туризъм?

Тайланд възнамерява да се откаже от всеобщия туризъм през идващите години, като се ограничи до приемането на 8 милиона чужденци през 2021 година (вместо 40 милиона) и ще резервира тази численост през идващите няколко години. Това съобщи в четвъртък на семинар в Банкок ръководителят на Тайландската администрация по туризъм (TAT) Ютасак Суфасон.

" Няма да има повече всеобщ туризъм. Когато тази промишленост още веднъж се изправи на крайници, Тайланд към този момент няма да се преглежда като рискова, само че секс дестинация. Това значи, че ще осигурим на туристите сигурност, хигиена, резистентност на околната среда и спомагателни благоприятни условия и ще съсредоточим напъните си върху доходи от туризъм ", сподели ръководителят на TAT, представен от Bangkok Post.

Според Суфасон нуждата от увеличение на приходите от престоя на туристите е била узряла още преди рецесията Коронавирус 19. Например, през 2019 година междинният приход от един задграничен екскурзиант е 47 000 тайландски бата (около 1500 долара), което е със 100 $ по-малко спрямо предходните години.

Целта на TAT е да увеличи тази сума до 62 000 бата (приблизително 1990 долара) през 2021 и 2022 година с по-малко задгранични туристи - 8 милиона туристически визити вместо 40 милиона през 2019 година, сподели ръководителят на ведомството. Той акцентира, че пандемията Коронавирус ще повлияе на туристическите потоци в продължение на още няколко години, даже в случай че бързо да бъде потисната от всеобщи имунизации, и затова туристическата промишленост би трябвало да се концентрира върху качеството и рентабилността на туризма, без да се пробва да гони бройките от предикризисните години.

Но оценките за развиването на туристическия пазар по време на пандемията и по-късно в Тайланд се разминават в другите ангажирани с него структури, написа 1prime.ru.

Министерството на туризма и спорта, което е органът, определящ политиката за TAT, счита, че Тайланд би трябвало да стартира да приема туристи още веднъж допустимо най-скоро, с цел да избегне спомагателни вреди на така и така съществено повредената туристическа промишленост. Министерството постоянно показва нови проекти за развиване на туризма на националния пандемичен център и кабинета на министрите според сегашната система от ограничавания, ориентирани към управление на разпространяването на инфекцията.

Министърът на туризма и спорта Ратчакит Пракан, представен от уеб страницата Thaiger, беше заставен да признае, че всеобщият туризъм в Тайланд няма да може да се възобнови до второто тримесечие на 2021 година, наричайки това оптимистична оценка.

От друга страна Министерството на финансите предвижда растеж на задграничния туризъм през идващите години. Според оценките на министерството, оповестени в четвъртък от Bangkok Post, Тайланд ще приветства, както споделя ТАТ, 8 милиона задгранични туристи през 2021 година, само че растежът ще продължи през идващите три години, достигайки равнището от 40 милиона до 2024 година.

Има битка сред двете противоположни отзиви, съгласно тайландски специалисти: туристическото лоби се пробва да позволи въпроса за отваряне на границите допустимо най-скоро, до момента в който лекарите в центъра за битка с пандемията и Съвета за национална сигурност акцентират заплахата от нова вълна на пандемия от солидното идване на туристи.

От туристическата промишленост всекидневно акцентират нейния дял в Брутният вътрешен продукт на страната, който съгласно разнообразни източници варира от 12 до 17%. Това е, което поражда неоснователното мнение на доста хора отвън Тайланд, че страната " живее единствено от туризъм ", сподели специалисти. Отбелязвайки, че тук не по-голям е делът в Брутният вътрешен продукт, а броят на хората, заети в туризма и всеобщо губещи прехраната си.

Всъщност Тайланд " живее " от всички браншове на стопанската система: индустриално произвеждане и износът на индустриални артикули, да вземем за пример коли и дънни платки за компютри, съставляват над 35% от Брутният вътрешен продукт, което е доста повече, в сравнение с туризмът основава. Износът на храни и селскостопански артикули - ориз, тапиока, морските блага са и най-важният източник на приходи за Тайланд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР