Тайланд обмисля отново да отмени карантината за пътници, които са

...
Тайланд обмисля отново да отмени карантината за пътници, които са
Коментари Харесай

Тайланд обмисля отново да отмени карантината за ваксинирани срещу ковид пътници

Тайланд обмисля още веднъж да анулира карантината за пасажери, които са имунизирани против коронавирус, заяви здравният министър, представен от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че предлагането е в границите на предстоящото по-късно тази седмица намаляване на противоепидемичните ограничения в страната.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 495
През ноември Тайланд към този момент отстрани условието за слагане под карантина на чужденци, които са имунизирани против коронавирус, с цел да подкрепи жизненоважния си туристически бранш. След година и половина строги ограничавания той беше на ръба на колапса. Миналата година страната, която е известна туристическа дестинация, беше посетена от към 200 хиляди души при близо 40 милиона през 2019-а - последната година преди началото на пандемията.

В края на декември обаче Тайланд анулира мярката, която позволяваше на посетителите да пропуснат наложителното карантиниране, в случай че на идване дадат негативен тест за ковид. Това стана поради опасения от разпространяване на новия вид Омикрон.

Вчера Тайланд регистрира малко под 7000 нови инфектирани и 13 смъртни случая. В страната с население от към 69 милиона души са регистрирани общо повече от 2,3 милиона случая на ковид. Близо 22 хиляди от инфектираните са умряли, осведоми Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 495  Нов връх на инфектираните с COVID-19 от началото на пандемията у нас Нов връх на инфектираните с COVID-19 от началото на пандемията у нас  " Модерна " чака през март резултати от пробна ваксина против Омикрон  Израелско изследване: Четвъртата доза от имунизацията не може да спре Израелско изследване: Четвъртата доза от имунизацията не може да спре " Омикрон "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР