Тайконавтите тестваха една от механичните ръце, с които е оборудвана

...
Тайконавтите тестваха една от механичните ръце, с които е оборудвана
Коментари Харесай

Тайконавтите на китайската орбитална станция тестваха механична ръка преди излизане в космоса


Тайконавтите тестваха една от механичните ръце, с които е оборудвана китайската орбитална станция, оповестява Китайската национална телевизия, представена от ТАСС.

Предстои да излязат в открития космос за действия, планувани по новоизграждащата се станция.

Тайконавтите се усещат добре и се готвят да извършват поставените им задания. Самата станция, както се прецизира в информацията, действа обикновено. Механичната ръка на изследователския модул „ Вънтян “, изведен в орбита на 24 юли, може да се оправи с товари с тегло до 3 тона. Манипулаторът разрешава да бъдат осъществявани по-детайлни и комплицирани интервенции от аналога на базовата единица „ Тянхъ “, която може да движи до 25 тона. 

Очаква се Китай да изпрати научния модул „ Мънтян “ в орбита през октомври. Той ще се употребява най-вече за микрогравитационни и хидрофизични планове. 

Китайската станция се намира на надморска височина към 400 км и ще продължи повече от 10 години. Предназначена е за трима души или до шест за малко време при промяна на екипажа.

Масата на Т-образния комплекс, който има три докинг възела и шлюз за достъп до космоса, е 66 тона, размерът на отделенията доближава 110 кубически метра. Очаква се станцията да проработи обикновено до края на 2022 година и да бъде налична за интернационалните планове, както дават обещание китайските управляващи. Тя е планувана за обитаване от трима души, като може да поеме за къс интервал шестима, при ротациите на екипажите, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР