Тайгър Уудс се завърна с гръм и трясък в голфа

...
Тайгър Уудс се завърна с гръм и трясък в голфа
Коментари Харесай

Уудс се завърна с гръм и трясък, Молинари с впечатляващ сезон

Тайгър Уудс се завърна с гръм и тропот в голфа след дълго неявяване и през идващия сезон ще се бори за 15-та купа от Мейджър шампионатите. Шампионът на Бритиш Оупън Франческо Молинари пък от своя страна въодушеви Европа за триумф над Съединени американски щати за Райдър Къп в Париж. Годината в голфа бе изпълнена с любопитни и трагични моменти, като с изключение на завръщането на Уудс, някои от младата генерация голфъри изгряха на международната сцена. Един от тях бе Джъстин Томас, който загуби от ветерана Фил Микелсън на Мексиканския Оупън, само че 25-годишният играч даде началото на серия от положителни резултати за американците под 30-годишна възраст.

Уудс, който завоюва първата си турнирна победа от 2013 година насам на Тур Чемпиъншип, приключи сезона с четири следващи загуби на Райдър Къп и проваляне от Микелсън в дуел, игран в Лас Вегас. Но нищо не може да отнеме от това, че 14-годишният Мейджър първенец се завърна след четиригодишно неявяване поради разнообразни проблеми с травми. 42-годишният голфър водеше на Бритиш Оупън, преди да завоюва Тур Чемпиъншип.

Догодина той ще се опита да се приближи до върха на Джак Никлаус, който има 18 Мейджър трофеи. Уудс обаче няма огромна купа в сбирката си от десетилетие насам. Въпреки това американецът се изкачи от място отвън първите 1, 000 до 13-та позиция в международната класация. Уудс към този момент разгласи желанието си да бъде състезател и капитан за Президентската купа в Мелбърн.,,Искам да се състезавам “, сподели той за шампионата против тима на Ърни Елс, който ще се организира през идващия декември.

Молинари бе в светлината на прожекторите

Преди началото на Райдър Къп, всички погледи бяха ориентирани към Уудс и американския тим, който се опитваше да прекъсне 25-годишна суша без трофей на европейска почва. Но не на това мнение бяха Франческо Молинари и Томи Флийтуд, които със своето впечатляващо показване в тандем доведоха европейците до скъпата влиятелна купа през септември.

Дуото, по-известно като,,Молиуд “, завоюва четири следващи мача в партньорство, а домакините, водени от Томас Бьорн се постановиха изрично над американския състав с 17.5 – 10.5, откакто изгубиха първата сесия, а Молинари стана първият европеец в историята, който печели пет от пет вероятни точки. Освен това италианецът прибави трофеите от Уентуърт и първата си победа в Съединени американски щати.,,Ако някой ми бе споделил, че ще печеля Уентуърт, PGA Tour, Бритиш Оупън и пет точки на Райдър Къп, щях да му се изсмея “, съобщи Молинари след триумфа си от Европейския тур в Дубай през ноември.

Брукс Кьопка се показа също мощно през 2018 година, като завоюва два Мейджъра. Той, дружно с Томас, Рики Фаулър и първенецът от Мастърса Патрий Рийд ще са младите американци, които ще бъдат следени през 2019, а към тях може да бъде присъединен и испанецът Джон Рам. През новия сезон четирите Мейджъра ще се проведат сред април и юли след фрапантни промени в графика, като USPGA ще се организира преди Ю Ес Оупън, а Бритиш Оупън ще бъде последният Мейджър шампионат за годината.

Драмата сред Линдберг и Парк

Кампанията в голфа при дамите също бе мощна, като англичанката Джорджа Хол и шведката Пернила Линдберг направиха пробиви надлежно на Бритиш Оупън и Ана Инспирейшън. Хол също по този начин впечатли в дует със сънародника си Чарли Хъл в разбъркан тим, до момента в който Лекси Томпсън сподели своите качества на QBE Shootout дружно с Тони Финау по-рано този месец.

Най-паметният миг при дамите за 2018 пристигна при започване на април, когато Линдберг попречи на Парк Инбее да завоюва осма Мейджър купа след жестока борба и неочаквана гибел, която стартира в неделя среднощ и приключи в понеделник заран. Най-добрите в света ще се завърнат за началото на новия сезон на първия Мейджър в Dinah Shore след три месеца, единствено седмици преди всички погледи да бъдат ориентирани към мъжете и Augusta National. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР