Тайфунът Майсак, образувал се преди няколко дни и девети поред

...
Тайфунът Майсак, образувал се преди няколко дни и девети поред
Коментари Харесай

Тайфунът Майсак заплашва с проливни дъждове и силен вятър Китай и Южна Корея

Тайфунът Майсак, образувал се преди няколко дни и девети подред през този сезон, се ускори тази заран до степен на супертайфун, трансформирайки се в най-силния тропически циклон в Азиатско-Тихоокеанския район през тази година. Това заяви централната метеорологична работа на Китай, траяла и за през днешния ден първичното "синьо ", най-ниско равнище на заплаха, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Скоростта напразно в централната част на тайфуна доближава 52 метра в секунда. Циклонът се намира на към 660 километра от южнокорейския остров Чеджу. Той продължава да се движи на север към Корейсикя полуостров със скорост близо 18 километра в час.

През околните два дни въздействието на тайфуна ще бъде усетено в някои крайбрежни региони на Източен Китай. Майсак няма да удари крайбрежието и ще мине по допирателна, донасяйки бурни ветрове до 20 метра в секунда, мощни талази и проливни дъждове.

В Шанхай и прилежащата провинция Чжъцзян да вземем за пример локалните управляващи подредиха риболовните кораби да се приберат в пристанищата, а заводите с опаснни производства да засилят контрола върху ограниченията за сигурност. На хората в района е предложено да не вземат участие още два дни в всеобщи прояви навън.

Метеоролозите предвиждат, че тайфунът ще стигне в сряда следобяд крайбрежията на Южна Корея, към този момент измършавял, а след това ще продъли към североизточната китайска провинция Цзилин, оповестила към този момент "оранжево ", предпоследно равнище на заплаха.

Южнокорейските управляващи оповестиха през днешния ден в южните райони от страната предизвестие за стихия по отношение на приближаването на Майсак. Според националната метеорологична работа тайфунът е на към 200 км западно от японския остров Окинава и се движи в този момент в северозападна посока със скорост 13 километра в час. Налягането в центъра му доближава 935 хектопаскала, а оптималната скорост напразно - 49 метра в секунда.

Вятър със скорост над 40 метра в секунда може да повали човек на земята и да преобърне движещ се автомобил, прецизира ТАСС. Късно довечера и през нощта в цялата страна се чакат поройни дъждове. Ресорните министерства са изпратили в помощ на локалните управляващи в застрашените региони свои представители, които да им спомагат за превъзмогване на последствията от стихията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР