Тайфун се насочва към западната част на Япония, предава AFP.

...
Тайфун се насочва към западната част на Япония, предава AFP.
Коментари Харесай

Страшна и смъртоносна стихия се носи към Япония

Тайфун се насочва към западната част на Япония, предава AFP. Силен ураган се насочи към западната част на Япония в четвъртък, като метеоролозите предизвестяват за мощни превалявания и свлачища, в това число в регионите, наранени от смъртоносните наводнения предишния месец, оповестява "Фокус ".
Тайфунът „ Симарон “, с оптимални пориви от 216 километра в час, се намира на към 280 километра югоизточно от островите Ото, заяви Японската метеорологична организация. Тайфунът се чака да навлезе към сушата в късните часове на четвъртък и да се насочи на север до петък сутринта, като дъждовете и ветровете ще се усилят, предизвести организацията. "Моля, останете бдителни за свлачища, заливане на ниски земи, наводнение на реки, стихии и високи и приливни талази ", разяснява организацията за атмосферните условия.
В някои елементи на централната Япония преваляванията може да доближат до 800 мм дъжд на квадратен метър за 24 часа до обяд в петък. Рисковете в региона включват елементи от страната, които към момента се възвръщат от наводнения и свлачища, породени от рекордни дъждове през юли, при които починаха над 200 души. "Симарон ", чието име значи див бик съгласно Хонконгската обсерватория, ще доближи Япония, след тайфунът „ Сулик “, който към този момент донесе мощни превалявания в елементи от южния остров Кюшу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР