Тайфун приближава западна Япония, заплашвайки да донесе проливен дъжд и силни ветрове по време на празничната седмица

...
Мощен тайфун приближава основния японски архипелаг Хоншу, заплашвайки да удари
Коментари Харесай

Мощен тайфун приближава основния японски архипелаг Хоншу, заплашвайки да удари големи райони на запад и централна Япония със силни дъждове и силни ветрове

От МАРИ ЯМАГУЧИ Associated Press, 14 август 2023 г., 7:00 ч. Основният японски архипелаг Хоншу в понеделник заплашва да удари големи райони на западна и централна Япония с проливни дъждове и силни ветрове, като много хора пътуваха за будистка празнична седмица.

Тайфунът Лан натоварваше ветрове със скорост до 126 км/ч (78 мили/ч), докато се насочваше на северозапад над Тихия океан на юг от Нос Шиономисаки в централната японска префектура Уакаяма, според Японската метеорологична агенция.

Очаква се тайфунът да достигне сушата във вторник сутринта, да пресече региона и да се насочи на изток към Хокайдо над водите между Япония и Корейския полуостров, каза JMA.< /p>

Тайфунът, пристигащ в средата на будистката ваканционна седмица, се очаква да засегне много японци, които пътуват, за да посетят семействата и роднините си, като оператори на транспорт и събития в прогнозирания път на тайфуна решиха да спрат услугите до вторник.

Central Japan Railway Co. каза, че операциите на влака Shinkansen между Нагоя в централна Япония и Окаяма в западна Япония ще бъдат спрени, както и услугите между Токио и Нагоя също да бъдат значително намалени. Автомагистралите в региона също ще бъдат затворени и стотици вътрешни полети ще бъдат спрени във вторник.

Представители от няколко префектури в централна и западна Япония, които планираха да присъстват годишен мемориал, отбелязващ края на Втората световна война на 15 август, отмениха пътуванията си до Токио. Планираните игри в изключително популярния годишен национален гимназиален турнир по бейзбол в Япония, който се провежда на стадион Koshien в префектура Hyogo, ще бъдат отложени от вторник за сряда.

JMA прогнозира до до 45 сантиметра (17,7 инча) валежи ще ударят региона Токай в централна Япония през следващите 24 часа до вторник вечерта. Той призова жителите в района да избягват ненужни излети и да бъдат внимателни срещу кални свлачища, наводнения и гръмотевични бури.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР