Тайфун и затворени летища във Виетнам, планиралите пътуване към страната

...
Тайфун и затворени летища във Виетнам, планиралите пътуване към страната
Коментари Харесай

Тайфун и затворени летища във Виетнам, планиралите пътуване към страната да не тръгват

Тайфун и затворени летища във Виетнам, планиралите пътешестване към страната да не потеглят, предизвести ситуационният център на Министерството на външните работи. 

Министерство на външните работи на Република България оповестява, че се чака тайфунът Яги да се придвижи в посока северното крайбрежие на Виетнам към островите в провинция Куанг Нин и град Хай Фонг, заради което са въведени незабавни превантивни ограничения. Засегнати ще бъдат и интернационалните летища Vân Đồn, Cát Bi и Nội Bài, както и летища Vinh, Thọ Xuân и Điện Biên.

В тази връзка, предлагаме на българските жители, пребиваващи във Виетнам или възнамерявали пътешестване до Виетнам, да се въздържат от пътувания през идващите 2 дни, да съблюдават рекомендациите на локалните управляващи и да наблюдават постоянно уебстраницата на Националния център за хидрометеорологични прогнози на Виетнам (https://nchmf.gov.vn/KttvsiteE/en-US/2/index.html), пишат от външното ни ведомство.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Ханой на следния телефон: +84 24 3845 2908, или на дежурен телефон в извънработно време: +84 83 940 9129.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл:.

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР