Тайбе Юсеин и Мими Христова се класираха за полуфиналите на

...
Тайбе Юсеин и Мими Христова се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин и Мими Христова се класираха за полуфиналите в Минск

Тайбе Юсеин и Мими Христова се класираха за полуфиналите на шампионата по битка от европейските игри в Минск, Беларус. Миглена Селишка пък ще чака опция да нападна бронзов орден през репешажите.

Две от родните националки срещнаха до болежка познати съпернички след първите си битки. Турнирът стартира при 50-килограмовите, където европейската вицешампионка Миглена Селишка надделя с лекост и 11:0 рускинята Анжелика Ветошкина. На четвъртфиналите обаче тя се изправи против Оксана Ливач, която я победи по-рано през годината на финала на европейското състезание. Селишка завоюва първата част с една точка, само че украинката стигна до две в идващите три минути и затвори битката с 2:1.

Българката въпреки всичко резервира възможностите си за класиране на репешажите, тъй като с този мач Ливач се класира на полуфинал. В него тя ще се бори с Виолета Чирик от Беларус.

Мими Христова тушира италианката Франческа Инделикато на осминафиналите при 57-килограмовите, след което също се изправи против добре позната съперничка - Альона Колесник, която я тушира в мача за третото място на европейското състезание тази година. Българката обаче взе реванш с две точки в първата част и нови две хватки за по две точки във втората за крайното 6:0.

На полуфиналите Христова ще срещне туркинята Бедиха Гюн.

Световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин стигна обичайно елементарно до полуфиналите. На старта на категория до 62 кг тя победи унгарката Габриела Шлейс с 6:0, а на четвъртфинал срещна двукратната европейска шампионка и двукратна бронзова медалистка от международни шампионати Йохана Матсон. 31-годишната шведка обаче се оказа просто още едно елементарно затруднение за българската националка, която завоюва три точки в първата част и още една във втората за крайното 4:0.

Следващата съперничка на състезател №1 на България Юсеин обаче е една от водещите състезателки в международен мащаб - Юлия Ткач. Украинката е международна шампионка от Ташкент 2014 и двукратна европейска от Дортмунд 2011 и Белград 2012. Тя е и сребърна медалистка от първите европейски игри в Баку. Мачът е след 17 часа наше време.

Загуба на осминафиналите позволи златната медалистка от шампионата по самбо Мария Оряшкова. Тя отстъпи с 0:10 на украинката Алла Белинска, която след това загуби от естонката Еп Мяе - трета на международното състезание през 2015-а и европейското през 2017-а.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР