Тайбе Юсеин и Евелина Николова ще се борят за титлите

...
Тайбе Юсеин и Евелина Николова ще се борят за титлите
Коментари Харесай

Юсеин и Николова излизат за титлите в Будапеща тази вечер

Тайбе Юсеин и Евелина Николова ще се борят за купите от Европейското състезание по битка в Будапеща довечера. В категория до 62 кг Юсеин ще се изправи против германката Луиза Нимеш, до момента в който при 57-килограмовите Николова ще спори с ще спори за златото с Алина Акобия от Украйна. София Георгиева ще има мач с Крижта Инче от Румъния за бронзовия орден в категория до 65 кг. Битките за медалите в унгарската столица стартират в 19:00 часа българско време.

Днес стартират мачовете в класическия жанр при мъжете. На тепиха ще излязат трима наши представители. Айк Мнацаканян, трети на международно и европейско състезание, стартира с грузинеца Бека Мамукашвили в категория до 77 кг, отреди жребият. При 55-килограмовите Стефан Григоров ще има за противник румънеца Денис Михай, трети на Евро 2022 до 23 година, а Йоан Димитров ще спори с Виталий Андриович (Украйна) в категория до 87 кг. Двубоите стартират от 12,30 часа българско време.

Вчера Мария Оряшкова приключи пета в категория тежка до 76 кг след загуба с 2:8 от унгарката Бернадет Наги, европейска шампионка до 23 години. Преди това Миглена Селишка донесе четвърти орден за родната битка от шампионата, откакто завоюва сребро в категория до 50 кг. В предходните дни сребро взе Ахмед Батаев (92) в свободния жанр, а Георги Вангелов (61) и Рамазан Рамазанов (70) прибавиха бронз.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР