Тъй като водещата криптовалута в света преживява отстъпление от неотдавнашните

...
Тъй като водещата криптовалута в света преживява отстъпление от неотдавнашните
Коментари Харесай

Върхът на Bitcoin не е добър знак за пазара на акции

Тъй като водещата криптовалута в света претърпява оттегляне от неотдавнашните върхове, анализът на Stifel демонстрира, че това развиване може да предвещава интервал на неустановеност за обичайните вложения в акции.
Биткойн се отдръпва от скорошните върхове
След като се изкачи до връх от над 73 000 USD в средата на март, Биткойн се отдръпна и в този момент се търгува малко над равнището от 66 000 USD. През седемте дни на търговия криптовалутата е спаднала с 5,8%.

Във вторник Биткойн поевтиня с повече от 6%, защото вълна от продажби засегна криптовалутите и други рискови активи, в това число акции.

Все отново, с цел да сложим това в вероятност, BTC е поскъпнал с над 56% през 2024 година и с над 135% през последните 12 месеца. Смята се, че предстоящото понижаване на лихвените проценти, идното събитие с безрезултатност и притокът на средства в Биткойн ETFs са помогнали за ралито.

В записка на JPMorgan от средата на март се показва, че при отчитане на волатилността разпределението на Биткойн в портфейлите на вложителите към този момент е изпреварило това на златото. По-конкретно, компанията съобщи, че водещата криптовалута има 3,7 пъти по-голямо систематизиране в съпоставяне със златото.
Върхът на Bitcoin е неприятен за акциите
Според анализаторите на Stifel, върхът на Биткойн алармира за по-слаб пазар на акции и за смяна в водачеството, като Биткойн и Nasdaq 100 отразяват " спекулативната тресчица, насърчавана от евтините пари след миролюбивите завои на Фед, каквито се случиха през 4Q 2023 година "

" Ако Биткойн отразява еуфорията след миролюбивия Фед, удивително е, че Биткойн (и треската) може би доближават своя връх ", споделя Stifel.

Фирмата счита, че последствията от този алегоричен връх на Биткойн може да са по-слаби " Big Tech " акции на NASDAQ, оттегляне на инвеститорските настройки и по едно и също време забавяне/спад на процентното изменение на S&P 500 на годишна база, както и битка на S&P 500 (който е с претеглена капитализация) по отношение на Equal-Weight S&P 500 за към 6 месеца.

" Исторически видяно, когато Equal-Weight S&P 500 се показва по-добре от S&P 500, следим, че Value има наклонност да се показва по-добре от Growth ", добави Stifel. Без ясни признаци, които да поддържат бичата смяна на Фед през 4Q23 (напр. по-слаб перспективен стопански напредък или ясни признаци за спад на инфлацията към задачата на Фед от 2%), пазарът може да е възприел политическа интерпретация. "

От Stifel показват подозрение, че обръщането на Фед е било политическо, само че считат, че усещането на вложителите има по-голямо значение, и употребявайки тази логичност, означават, че последните разлики в социологическите изследвания " също поддържат отдръпването на главните финансови показатели ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР