Тъй като възгледите за нещата в Америка продължават да са

...
Тъй като възгледите за нещата в Америка продължават да са
Коментари Харесай

Ако Тръмп спечели, повече гласоподаватели предвиждат по-добри финанси, оставане настрана от война – анкета на CBS News

Тъй като възгледите за нещата в Америка не престават да са неприятни и в този момент доближават най-негативните си оценки за годината, може да се чака титуляр президентът да изостане в предизборна анкета - както прави Джо Байдън в тази. Но това е единствено половината история. Другата половина е, че Доналд Тръмп има разнообразни преимущества самичък по себе си, когато гласоподавателите гледат напред: повече гласоподаватели считат, че ще бъдат по-добре финансово, в случай че Тръмп завоюва през 2024 година, а повече гласоподаватели считат, че Тръмп може да защищити Съединени американски щати от война, в случай че завоюва.

Mr. Демократическата база на Байдън наподобява малко по-нестабилна от тази на Тръмп също през идната година, което не му оказва помощ. Що се отнася до тези финансови ограничения, господин Байдън не е показал изцяло пред своите сътрудници демократи, че ще им помогне финансово или ще се оправи с неравенството – сигурно не по метода, по който Тръмп е убедил републиканците.

Гледайки оттатък океана, демократите не са толкоз сигурни, че господин Байдън ще избегне отвъдморска война, колкото републиканците са сигурни, че Тръмп ще го направи. И тогава по-директно, демократите просто са по-малко склонни да кажат, че ще гласоподават. Разбира се, това е надалеч, само че приказва за провокациите, които господин Байдън има пред себе си една година след деня на изборите.

Също анкети: поддръжниците на господин Байдън реагират на концепцията за реванш, като главно споделят те са нервни и разочаровани; Тръмп споделят, че са обнадеждени и стимулирани.

Освен това, както постоянно в американската политика, възгледите за расата не престават да играят роля.

Нека разопаковаме тези неща по-подробно – първо, финансовият фактор:

Американците от дълго време разказват финансови неуспехи заради инфлация и лихвени проценти. Тези, които считат, че са в по-зле финансово, поддържат Тръмп. И това не е единствено наказване за господин Байдън – тези гласоподаватели преобладаващо считат, че ще бъдат финансово по-добре, в случай че Тръмп завоюва.

И гласоподавателите не престават да имат вяра, че богатите са облагодетелствани пред междинната и работническата класа в Америка през днешния ден, а господин Байдън не ги е убедил, че това ще се промени по време на втори мандат, нито пък има някакво значимо преимущество пред Смята се, че Тръмп оказва помощ на междинната и работническата класа.

Отвъдморският фактор: 

Тъй като външната политика господства в новините, тя не е главният мотор на гласовете тук (рядко е в президентската политика), само че въпреки това, това също не оказва помощ на господин Байдън:

Тръмп е повече от господин Байдън, който е по-широко считан за намаляващ шанса Съединени американски щати да бъдат във война, и също по този начин се възприема повече като кадърен да усили мира и стабилността в света. Това са сложни числа за президент, който се пробва да вдъхне доверие във време на интернационална рецесия.

Проучването на Байдън-Тръмп открива опасения по отношение на завършването на втори мандат на Байдън, а финансите на гласоподавателите също натежават върху преднината на Байдън Тръмп в Айова и Ню Хемпшир, където акциите на дребно не са запълнили празнината

година Байдън получава по-малко от цялостната поддръжка от личната си партия: демократите са по-малко уверени в това, че господин Байдън ще понижи възможностите за война през втори мандат, в сравнение с републиканците в Тръмп.

По-конкретно, във връзка с Израел, всяка група партизани счита, че техният претендент би подкрепил Израел в вярната сума. Това е мнението на болшинството в личната партия на господин Байдън, само че една трета от демократите считат, че Байдън би подкрепил прекалено много Израел – което от своя страна подкопава господин Байдън като цяло по тази мярка.

Демократите са разграничени по отношение на това дали Съединени американски щати би трябвало да окаже военна помощ на Израел.

Тръмп се допира до по-изолационистките трендове, които от дълго време минават в американската политика и които сигурно наподобява владеят огромна част от политическата десница. Той води господин Байдън с болшинството от гласоподавателите, които желаят Съединени американски щати да стоят настрани от делата на другите страни. И Тръмп води, макар че повече гласоподаватели смятат  Тръмп би застанал на страната на Русия във връзка с Украйна или няма да вземе страна в тази война.

Междувременно възгледите за това по какъв начин вървят нещата в Америка в този момент са по-лоши, в сравнение с при започване на 2023 година, и в действителност доближиха най-тежката си оценка, когато навлизаме в зимата.

Расовият фактор:

Винаги фактор в американската политика, расата също играе роля в зараждащата се акция през 2024 година

Повечето бели гласоподаватели, подкрепящи Тръмп, имат вяра че расовите малцинства са тези, които са желани пред белите хора в Америка през днешния ден - само че те имат вяра, че в случай че Тръмп завоюва, той ще се опита да третира всички по един и същи метод.

Тези настроения имат ехтене в тези, изразени от гласоподавателите на Тръмп още в деня на изборите през 2016 година, когато той за първи път завоюва президентския пост.

Но гласоподавателите на Байдън и демократите като цяло виждат въздействието на расата в Америка напълно друго: те имат вяра, че белите хора са в преимущество пред расовите малцинства и че господин Байдън би се опитал да ги третира по същия метод – възгледите се споделят от белите гласоподаватели, подкрепящи господин Байдън.

Тези финансови фактори може да навредят на господин Байдън с чернокожите и испаноговорящите гласоподаватели, основни елементи от Демократическата коалиция, които не са уверени, че ще бъдат подкрепени финансово, в случай че той завоюва втори мандат.

Испанците са доста по-склонни да кажат, че финансите им ще се подобрят при Тръмп, в сравнение с при господин Байдън. И множеството чернокожи гласоподаватели не чакат финансите им да се трансформират, в случай че господин Байдън завоюва още веднъж.

Отчасти вследствие на това той понижава поддръжката си от 2020 година и на двете групи. Неговото огромно болшинство от чернокожи гласоподаватели през днешния ден не е толкоз огромно, а испаноговорящите са разграничени в желанията си за гласоподаване – сходно на това, което видяхме през септември, само че доста по-малко от двете трети, които са дали своят вот за него през 2020 година

Факторът за абортите:

Проблемът с абортите оказа помощ на демократите да останат конкурентоспособни по време на междинните избори през 2022 година и те са съвсем два пъти по-склонни от републиканците да кажат, че ги прави по-склонни да гласоподават през 2024 година още веднъж ще попадне в центъра на вниманието тази седмица на референдум в Охайо. Тук господин Байдън в действителност наподобява има опция, най-малко във връзка с мотивирането на своята партия. Повечето гласоподаватели считат, че неговите политики през втория мандат ще се опитат да защитят достъпа до аборти (като цяло обществото поддържа това, че абортите са най-вече законни). И демократите са по-уверени в това, че той визира това, в сравнение с по някои други въпроси.

Всичко това оказва помощ да се сложи Тръмп в по-добра национална позиция за този евентуален дуел през 2024 година, три точки пред Байдън – число, което е малко по-високо от септември и което съвсем несъмнено би означавало комфортна победа на Тръмп в Електоралната гилдия, в случай че се появи в националния избор през идната година.

Накрая, ето тези разлики в метода, по който поддръжниците на всеки претендент виждат концепцията за съвпадане. Има доста отчаяние и раздразнителност, само че повече гласоподаватели на Тръмп показват вяра и мотивация.

Kabir Khanna способства за този отчет.

Това изследване на CBS News/YouGov е извършено с национално представителна извадка от 2636 възрастни поданици на Съединени американски щати, интервюирани сред 30 октомври и 3 ноември 2023 година извадката беше претеглена съгласно пол, възраст, раса и обучение въз основа на изследването на американската общественост от преброяването в Съединени американски щати и настоящото изследване на популацията, както и минало гласоподаване. Допустимата неточност е ±2,6 точки.

Горни линии:

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР