Тъй като в момента няма пик на грипната епидемия, той

...
Тъй като в момента няма пик на грипната епидемия, той
Коментари Харесай

МО и МЗ: В момента не се налага грипна вакация в национален мащаб

" Тъй като сега няма пик на грипната зараза, той по-скоро се чака след 10-15 дни, по тази причина решенията ни са да се взимат ограничения по съответните области, а не в народен мащаб. Съвместно с Министерство на образованието взехме това решение да се пусне краткосрочна почивка за област Бургас, което беше мнението и на локалните управляващи ", изясни Меджидиев и добави: " Нека хората да не се объркват - тук не става въпрос  за миналата Коронавирус обстановка, а става въпрос за една елементарна грипна вълна, която би трябвало да си напомним, че преди COVID-19 имаше съвсем всяка година ".

 
От своя страна просветителният министър Сашо Пенов посочи, че дните от 12 януари до 17 януари в Бургас ще бъдат оповестени със заповед за неучебни, без образование в електронна среда. 

 

„ Четири дни няма да повлияят съществено върху преподаването на образователните предмети. Вече в случай че се усложни по-натам ситуацията и се наложи второ спиране на образователния развой, тогава към този момент ще обсъдим образованието да продължи в електронна среда ”, уточни Пенов, посочи " Дарик ".

 

Образователният министър заключи, че ще имат идентичен метод по области - първата стъпка е неучебни дни, а втората стъпка е при ново удължение да се прибягва към образование в електронна среда при обезпечена опция за това. 

 

Не се постановат специфични ограничения, показаха отрасловите министри и приканиха да се заобикалят скупчването на доста хора на едно място, да се заобикалят молове и кина, а потреблението на маски е пожелателно. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР