Тъй като цената на Биткойн (BTC) остава около $30,000, значителен

...
Тъй като цената на Биткойн (BTC) остава около $30,000, значителен
Коментари Харесай

Ето кога Биткойн ще достигне нов исторически връх – проучване на САЩ

Тъй като цената на Биткойн (BTC) остава към $30,000, забележителен брой американци, по-точно 78%, са оптимисти, че водещата криптовалута ще доближи нов исторически връх.

С наближаването на халвинг събитието на Биткойн, което е планувано за след към година, спекулациите за евентуална нова бича серия се усилват. Исторически видяно, всяки халвинг е водил до постигане на нови рекордни стойности на Биткойн , само че остава въпросът дали този модел ще продължи.

Проучване , извършено от CryptoVantage, хвърли светлина върху това какво мислят американците за бъдещето на Биткойн. От 1,000 респонденти, всички от които са на възраст над 16 години и са вложили в криптовалута, 78% считат, че Биткойн ще доближи нов исторически връх.

Сред тях 23% предвиждат, че този крайъгълен камък ще бъде доближат през идната година, а 47% плануват това да стане през идващите пет години.

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн, което е планувано за идната година, в исторически проект е предизвиквало бичи интервали на крипто пазара.

Интересно е, че 8% от интервюираните са на мнение, че Биткойн в никакъв случай няма да се върне към предходните си исторически върхове.

Що се отнася до по-широкия крипто пазар, 75% от участниците плануват постоянни или по-високи цени през идващите пет години, до момента в който 16% чакат цените да останат същите или да намалеят.

Въпреки дългогодишния статут на Биткойн като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, 46.4% от интервюираните считат, че Етериум (ETH), втората по величина криптовалута, в последна сметка ще надмине Биткойн по пазарна капитализация.

 

Забележително е, че 20.8% от американците считат Dogecoin (DOGE) за действителен кандидат с максимален късмет да преобърне пазарната капитализация на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР