Тъй като температурите чувствително се понижават, а хората не желаят

...
Тъй като температурите чувствително се понижават, а хората не желаят
Коментари Харесай

Германски град създаде „центрове за затопляне“ за тези, които не могат да си позволят отопление

Тъй като температурите сензитивно се намаляват, а хората не желаят да пускат отоплението в домовете си поради високите цени на силата, от през днешния ден немският град Оснабрюк в провинция Долна Саксония предлага " центрове за стопляне ".

Центровете имат за цел да оказват помощ на хората, които изпитват усложнения при отоплението на домовете си, съобщи първият градски консултант на Оснабрюк Волфганг Бекерман пред публичното радио NDR.

Според градската администрация центровете за стопляне в Оснабрюк са разполагаем от 16 до 19 ч. от вторник до четвъртък в младежкия център Heinz Fitschen Haus и от вторник до петък от 9 до 12 ч. и от 14 до 17 ч. в читалището на улица Lerchenstrasse.

Според изчисленията на Федералната статистическа работа сред август 2021 година и август 2022 година цените на силата в Германия са се повишили с 35,6%.

През август инфлацията за мазута е 111,5% по отношение на миналата година, за природния газ - 83,8%, за електрическата енергия - 16,6%, а електроцентралите е трябвало да заплащат 269,1% повече за природен газ, в сравнение с през същия месец на предходната година.

Междувременно стана ясно, че с по-малко светлини, атракциони и ледени пързалки ще посрещат своите гости коледните базари в Германия, с цел да понижат разноските си за електричество. Първите отварят порти този уикенд, много преди началото на коледния сезон, с цел да компенсират двете години неуспех, провокирани от пандемията, споделят уредниците.

Греяно вино, наденички и ръчно направени неща към този момент се оферират на коледните базари в Германия. Въпреки това нищо е същото, споделят гости.

" Поне има някакво коледно въодушевление, само че не може да се съпоставя с предходни години. По-малко е. "

" Всички са щастливи и удовлетворени, че въпреки всичко има нещо. "

" Последните три дни даже не съм спала. Подготвихме се доста. Притеснявах се, че няма да пристигна никой, само че в последна сметка има огромни опашки. "

Градове като Бамберг, Регенсбург или баварската столица Мюнхен ще икономисват електрическа енергия посредством потреблението на LED светлинни вериги и по-кратко време за осветяване. Ледът на пързалките пък е сменен с изкуствени повърхности за кънки. Според някои търговци инфлацията също ще окаже въздействие върху базарите.

" Притеснявам се за клиентите, тормозя се и за решенията, които ще вземат политиците, тормозя се, че няма да има и задоволително купувачи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР