Тъй като търсенето на електрически превозни средства продължава да расте,

...
Тъй като търсенето на електрически превозни средства продължава да расте,
Коментари Харесай

Батериите за електрически превозни средства може да имат нов изходен материал – използвани гуми

Тъй като търсенето на електрически транспортни средства продължава да пораства, една започваща компания се стреми да направи колите още по-устойчиви – като трансформира употребяваните гуми в акумулатори.

За зареждането си множеството електрически транспортни средства разчитат на литиево-йонни акумулатори. Но критиците споделят, че тези акумулатори надалеч не са толкоз ефикасни, екологични и устойчиви, колкото биха могли да бъдат. Това е мястото, където една основана в Чили компания споделя, че старите гуми влизат в деяние.

Компанията, наречена T-Phite, подлага използваните автомобилни гуми на развой, наименуван пиролиза, който включва слагане на гумите на рискова топлота, тъй че да се разградят на по-малки молекули. Главният изпълнителен шеф на T-Phite Бернардита Диас споделя, че тези молекули се трансформират в три съществени странични продукта – пиролитично масло, стомана и въглеродни сажди, вещество, което съдържа графитен материал, който е от значително значение за обезпечаването на електр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР