Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а

...
Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а
Коментари Харесай

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като цената на Биткойн продължава да се усилва, а Уолстрийт следи зорко, крипто промишлеността в Съединени американски щати е на ръба, защото тази седмица във Вашингтон се задава основен избор.

Законът за финансовите нововъведения и технологии на 21-ви век, прочут като Fit21, има за цел да промени регулаторната рамка за цифровите активи, евентуално интегрирайки промишлеността или спирайки неотдавнашния й подтик на напредък.

Fit21 показва забележителна смяна в метода, по който държавното управление на Съединени американски щати контролира цифровите валути. Понастоящем надзорът е раздробен сред Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Под Fit21 CFTC ще се трансформира в главен регулатор за крипто, предлагайки по-ясни насоки за промишлеността. Законопроектът също има за цел да защищити потребителите от опасности и да откри протоколи за обработка на активи в случаи на неплатежоспособност.

Биткойн общността се сплотява зад Fit21, смятайки го за решаващо за бъдещето на пазара на цифрови активи в Съединени американски щати. Неяснотата в регулациите попречи на напредъка на промишлеността, което накара някои компании да обмислят овакантяване на Съединени американски щати.

Крипто съветът за нововъведения предизвестява, че Съединени американски щати рискуват да изостанат от другите народи в приемането на Биткойн нововъведенията. В писмо до законодателите той прикани:

Предстоящото гласоподаване придобива трудност с неотдавнашното нахлуване на колоси от Уолстрийт в криптосферата. Одобрението през януари на спот Биткойн ETF отвори пътища за обичайните вложители за косвен достъп до BTC, евентуално повлиявайки на нововъведенията със обвързваните такси за настойничество.

Тъй като цената на Биткойн скочи и натискът се усилва както от промишлеността на цифровите активи, по този начин и от Уолстрийт, гласуването Fit21 се трансформира в основен миг за регулирането на крипто пространството в Съединени американски щати. Приемането му може да предвещава регулаторна изясненост и напредък на промишлеността, до момента в който отхвърлянето му може да хвърли неустановеност върху бъдещето на криптовалутите в Съединени американски щати, което ще провокира евентуални миграции на компании и ще задуши нововъведенията. С наближаването на гласуването всички погледи се обръщат към Вашингтон, до момента в който законодателите дефинират ориста на крипто в страната.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР