Тъй като Samsung Display напълно спря да произвежда LCD-панели за

...
Тъй като Samsung Display напълно спря да произвежда LCD-панели за
Коментари Харесай

Близо 60% от телевизорите на Samsung в момента използват китайски LCD-дисплеи

Тъй като Samsung Display изцяло спря да създава LCD-панели за тв приемници, в това число за моделите на Samsung Electronics, последният прибягна до помощта на китайски сътрудници. Въпреки че производителят се пробва да разнообрази предлагането си, към 60% от тв приемниците му са оборудвани с екрани, създадени в Китай.

Въпреки че Samsung прокарва нови технологии като QD-OLED, по-голямата част от тв приемниците на компанията към момента употребяват елементарните LCD-панели. През юни 2022 година Samsung Display спря личното си произвеждане на LCD-дисплеи и сега би трябвало да ги закупува от трети страни.

Според южнокорейското издание The Elec, 26% от тв приемниците Samsung получават LCD-панели от китайския TCL CSoT. Панелите на компанията се употребяват и в тв приемниците на самата TCL, Sony и други известни марки. Второто място е заето от HKC с 21%, а третото принадлежи на BOE с 11%. С други думи, през първата година, откакто Samsung спря производството на течнокристални екрани, компанията стартира да получава към 60% от продуктите си от Китай.

Samsung също получава и LCD-екрани от тайванските компании като AUO, Innolux и много от дълго време принадлежащата на тайванската Foxconn компания Sharp. Заедно с китайските панели те се намират допълнително от 90% от LCD-телевизорите на Samsung. Панелите от LG Display съставляват единствено 8%.

Samsung Electronics има намерение да закупи 38 милиона LCD-телевизионни панели тази година по отношение на 34,2 милиона предходната година. Въпреки това, през 2020 и 2021 година, по време на пандемията от COVID-19, покупките възлизат на общо 47 милиона копия.

След като китайските производители надминаха южнокорейските съперници в LCD сегмента, LG и Samsung работиха интензивно върху OLED-дисплеите и откриха много тясно съдействие в тази област. Известно е, че Samsung Display усилва производството на QD-OLED панели в Южна Корея, като първите OLED-телевизори на Samsung и LG ще бъдат пуснати в продажба по-късно тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР