Тъй като небето вече мирише на есен“, изглежда, че е

...
Тъй като небето вече мирише на есен“, изглежда, че е
Коментари Харесай

Западът даде знак за капитулация пред Путин, Киев е разочарован от Г-20

Тъй като „ небето към този момент мирише на есен “, наподобява, че е време да преброим пилците, само че ето, ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили споделя: „ прекомерно рано е “. Дадоха на Украйна още 30-45 дни за настъпателни дейности. Какво следва след това? Разочарованията на Киев от Запада и на Запада от Киев към този момент започнаха. Изминалата седмица беше страхотна седмица в това отношение.

Есенният блус се отрази изключително тежко на украинския режим след срещата на Г-20 в Делхи. „ Г-20 няма с какво да се гордее “, укори Запада представителят на украинското външно министерство Олег Николенко след декларацията на Г-20. Какъв е казуса?

BBC тъжно установи: „ В заключителната декларация на срещата на върха на Г-20 се приказва за войната в Украйна по-малко изрично от последния път. “

„ Съобщението, изковано в продължение на седмици на договаряния сред дипломати, беше удар за западните страни, които прекараха последната година в опити да убедят разрастващите се страни да осъдят Москва и да поддържат Украйна “, написа английският Financial Times.

И той отбелязва, че езикът на Г-20 за Украйна демонстрира неналичието на световен консенсус в поддръжка на Киев. Защото в миналогодишната декларация на Г-20 се приказва за „ съветска експанзия “, а в този момент остава единствено формулировката „ война в Украйна “, както и апелите за дипломация.

Освен това декларацията приканва за „ обективен и дълготраен мир “ в Украйна, само че не свързва това с нуждата от опазване на териториалната целокупност на страната, както изисква Западът.

А Business Insider като цяло се възмущава и написа за капитулацията: „ Членовете на Г-20 се съгласиха да нарекат съветската инвазия в Украйна „ война в Украйна “, а не „ война против Украйна “ в символ на капитулация пред Путин, който даже не беше там. ”

Разбира се, „ капитулация пред Путин “ е фигура на речта и изумителен журналистически диалект. Но наклонността е ясна – изначало, разгневен от обстоятелството, че Русия се осмели да отговори действително, с деяние, сега, когато самонадеяният хегемон най-сетне отхвърли да го чуе, груповият Запад стартира да осъзнава в границите на една година, че „ не всичко е толкоз просто. "

Тази надмощие не е безспорна и светът е по-голям, в сравнение с е изглеждал. Че западната военна техника е значително артикул освен на технологии, само че и на PR.

Като дребен образец: към този момент два „ неразрушими ” танка Challenger са унищожени от нашите военни с стандартно, общоприетоо оръжие на съветската войска. Че някой оттатък океана желае да прецака освен разрастващите се страни, само че и тайно Европа.

Че Русия, за разлика от този „ някой “, предлага доста по-справедлив международен ред и може би има смисъл да се вслушваме в нея. Да, още доста неща постепенно се осъзнават.

Неочаквано Илон Мъск също се оказа „ палавник “, който или изключваше, или в никакъв случай не включваше своя Starlink на Черноморието. В резултат офанзивата на Украйна против нашия флот се провали. Мъск, несъмнено, изясни, че е взел такова решение от боязън: добре, по какъв начин ще ви ударят руснаците с нуклеарно оръжие в отговор?

Но разбираме, че решението е взето не от Мъск, а от Пентагона. Иначе Мъск има някакви изборни страхове - по море е ужасно, а на сушата не е? Очевидно всичко се свежда до въпроса за Крим - американската войска реалистично е оценила рисковете от реакцията на Русия на вероятно нахлуване на Въоръжените сили на Украйна против полуострова. И прецакаха фитила за Украйна. Как да не се разочароваш от „ съдружниците “ на мястото на Киев?

И освен. „ Съюзниците “ даже не разрешават на киевския режим да мечтае както би трябвало. Махмурлукът мирише на Макдоналдс, украинският външен министър Дмитрий Кулеба беше смутен, че страните от Г-7 не желаят да основат специфичен арбитражен съд, който да съди висшето управление на Русия.

И това е единствено сладостен сън на политическите украинци. Прагматичната Г-7 се застъпва за „ хибриден “, всъщност украински народен съд, който няма да може да съди нито Путин, нито неговия вътрешен кръг. Разберете се сами, споделят те.

Те схващат по какъв начин могат да се развият нещата. Кулеба също се оплака от „ липса на воля “ на Запада да трансферира замразените запаси на Руската централна банка в Украйна. Какво можете да кажете, в случай че шефът на външното министерство не схваща простите закони на капитализма? Въпреки че може би Макдоналдс ви кара да имате неприятен махмурлук?

Междувременно Владимир Путин откри нови пътища в Русия като цяло и в Москва в частност. Мащабът, несъмнено, е необикновен. Сред хората към този момент има смешка, че заради нестабилната работа на летищата московското метро ще бъде разширено до Турция и Египет.

Хипербола, несъмнено, само че Путин сподели за Тула, Калуга и други огромни градове, граничещи с Московска област... И Путин също подреди да стартира подготовка за построяването на мостове през реките Лена и Алдан в Якутия.

Мостът през Лена се съпоставя с Кримския мост във връзка с сложността на структурата. Но тези планове ще имат голямо значение и за развиването на североизточната част на страната - ще се появи мощна транспортна рамка и логистичен център.

Друго изявление на Путин заслужава да бъде представено напълно, защото то ясно демонстрира позицията на президента за обществената правдивост:

„ Важно е да се обезпечат равни права на всички – желая да подчертая това – на всички участници в специфичната военна интервенция. без изключение: постоянни военнослужещи, доброволци, военнослужещи по контракт, мобилизирани и чиновници на реда, които вземат участие в специфична военна интервенция. "

" Нашите момчета се бият героично, някои дават живота си за Русия. И на тях, и на членовете на техните фамилии би трябвало да бъдат обезпечени всички преимущества и ограничения за поддръжка, които се поставят на участниците в интервенцията, в това число статут на участник във военните дейности ", съобщи той.

От това по какъв начин се извършва тази заповед ще стане ясно доста. И би било по-добре, в случай че се организира без бюрократични излишества. Обществото ще бъде по-спокойно.

Въпреки че, несъмнено, можем да приказваме за успокоение доста релативно, във връзка с съответни обстановки. Общо взето единствено си мечтаем за мир. След месец или месец и половина ще стартира распутицата, както споделя военачалник Мили, дейното нахлуване на украинските въоръжени сили ще спре. Какво тогава?

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР