Тъй като навсякъде говорят само за този вирус, реших да

...
Тъй като навсякъде говорят само за този вирус, реших да
Коментари Харесай

Вижте какво се случва в Швейцария заради COVID-19 СНИМКИ

Тъй като на всички места приказват единствено за този вирус, взех решение да внеса своите 5 копейки за протичащото се в Швейцария, написа в собствен коментар, представен от международни медии, мъж, който живее в страната.

Трябва да се означи, че Швейцария е една от най-хубавите страни във връзка с качеството на здравната помощ за популацията, т.е. даже при цялостна липса на занаят, никой в никакъв случай няма да остави човек да почине, написа "Поглед инфо ".

И по някаква причина мнозина ехидно се хилят на тематиката, че в страната с най-хубава медицина бурно бушува епидемията. Защо?

Всъщност има няколко фактора. Най-основният е италианската част на страната Тичино. Почти една трета от работната мощ са италианци, които всеки ден минават през границата и назад.

Целият смисъл на обстановката е, че съвсем 4000 локални здравни служащи са от Италия. Затова държавното управление е изправено пред алтернатива: да затвори границата и да направи обстановката в действителност неприятна (икономически и във връзка с здравеопазването) или да продължи да се бори с вируса. Избра втория вид. Границата с Италия е леко покрита, само че не повече.

Сега за сериозността. Много хора пишат дивотии за несериозността на вируса. И по този начин, това са нелепости. Швейцария няма смисъл да взе участие в подобен “заговор”, изключително в американски. Местните постоянно са имали свои ползи и утежняването на икономическата обстановка не е включена в тях.

Почти през цялото време всички събития с 1000 или повече души бяха неразрешени. Днес учебните заведения са затворени. Освен това, Цюрихската висша политехническа школа, най-хубавият университет в континентална Европа, беше затворена за студенти. Това е в действителност съществено! Точно по този начин, ние не бихме подхванали сходна стъпка, нали сякаш загубата на известност е по-скъпа.

Те също оповестиха отпущането на 10 милиарда франка за поддръжка на бизнеса. Но още по-интересното е, че през вчерашния ден трансформираха политиката за тестване на COVID-19, а в този момент вършат най-вече проби за тези от високорисковата група (възрастни, с хронични заболявания).

Тоест, в случай че сте на 30 години и имате кашлица, тогава ще кажат да останете у дома и това е всичко. Сега са хвърлени главните сили, с цел да се помогни на нуждаещите се. Тук става въпрос за правдивост в здравната система.

Сега за настроението на хората. Няма особена суматоха, само че всички се пробват да пренесат работата си у дома. Дезинфектантите в магазините са разпродадени, както и маските в аптеките. Има опция границите да се затворят. Опитват се да защитят възрастните хора.

Защо е всичко това? Заради това, че мнозина се пробват да предположат, че това е елементарен грип и не съставлява заплаха. Ако това беше правилно, тогава швейцарците даже нямаше да трепнат.

Но в този момент има най-малко 200 случая дневно (тези, които в действителност се нуждаят от лекуване, а не младежи с хрема) и това при една от най-хубавите системи за опазване на здравето. И това е единствено за част от предишните инспекция. В реалност има доста пъти повече случаи! Сега сформират описи на тези с хронични болести и основават запас от медикаменти за продължителна пандемия.

Като цяло, изключително „ надарените “ могат да продължат да се вършат на умници и да си внушат, че това е естествен грип, само че резултатите допускат друго. Ситуацията се утежнява с всеки минал ден.

Относно запасите на локалните. Швейцария има личен държавен запас, в който се съхранява всичко - от машинно масло до медикаменти и храна. Дори 3-месечно предложение на кафе в цялата страна.

Резервът се употребява в разнообразни спешни обстановки, като да вземем за пример, когато Рейн стана плитък преди няколко години. Резервът се построява въз основа на партньорство сред държавния и частния бизнес: по закона за вносителите на артикули се задължават да съхраняват част от стоките си в запаса, за което се заплаща от федералното държавно управление. Държавата може да дава отговор за някои значими позиции.

Сега се приказва за основаване на спомагателен (към предходните оповестени 10 милиарда франка) фонд в размер на 25 милиарда франка за подкрепяне на дребния и междинен бизнес.

Отидох да пазаря. Те стартират да се паникьосват мъничко. Няма тоалетна хартия. Няма особени проблеми с храната, налични са плодове и зеленчуци, само че някои артикули (особено в по-евтините магазини) са разграбени: тестени произведения, яйца, брашно, мляко, сирене, консерви риба звук. Няма проблеми с месото и рибата.

Тук е имало макарони



В по-скъпите магазини е налично съвсем всичко (не знам за какво изкупуват плодовете) (Снимка)



Сиренето също го поразграбиха, само че ще го има. (Снимка)



Много мощно залагат на яйца и мляко (Снимка)



Без дезинфектант и алкохол започнаха да се насочват към салфетките (Снимка)



Буквално през вчерашния ден тук към момента имаше планина тоалетна хартия, а в този момент планина енергийни питиета (Снимка)

Определено има безпокойствие. По-евтините магазини страдат повече, мисля отчасти поради това, че мнозина се запасяват в Германия (по-евтино и по-добър избор), Франция и Австралия, а в този момент са престанали да вървят там и да се отправили по локалните евтини магазини.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР