Тъй като на мястото на експлозиите не бяха намерени нито

...
Тъй като на мястото на експлозиите не бяха намерени нито
Коментари Харесай

Лиз Тръс срещу Северен поток или кой нареди да взривят газопроводите

Тъй като на мястото на детонациите не бяха открити нито будьоновка, нито балалайка, Западът има съществени проблеми с доказването, че Русия по някакъв метод е забъркана в резонансна терористична офанзива в дълбините на Балтика.

Влизането на неоторизирани лица е неразрешено "

Само повече от месец по-късно специфичният транспортен съд Nephrite, нает от швейцарската компания Nord Stream AG, беше позволен до точката, където тръбите на " Северен поток ", пометени от детонации, лежат на дъното на Балтийско море. Но защото на мачтата му се вее съветският байрак, всички дейности на екипа трябваше да бъдат съгласувани безусловно с управляващите на Швеция и Дания - такива са разпоредбите в Европейския съюз.

Но въз основа на сякаш някакви правила тези страни даже не разрешиха на нашите „ дълбочинни откриватели “ да се приближат до мястото на терористичната офанзива до последно, може единствено да се гадае.

От първите дни министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон отговори на настойчивите претенции на Москва за законното право на съветската страна да взе участие в следствието на явен бойкот до последния миг, базирайки се на тайната на следствието - явно не можеха да измислят нещо по-убедително в Стокхолм.

И това допуска, че уредниците на терористичната офанзива съзнателно са я направили в европейски води, тъй че експертите на Газпром да не могат да влязат в региона на повредата на тръбата, както се споделя, по горещи следи, а когато стигнат там, на място да има съответстващото съпровождение. За надзор - сякаш е доста деликатна обстановка...

Докладът, който Nord Stream AG разгласява на уеб страницата си на 2 ноември след първичната инспекция на мястото на детонацията, отбелязва, че две фунии с дълбочина 3 и 5 метра са открити на дъното на Балтийско море на разстояние 248 метра една от друга, които са с " техногенен генезис ".

Фрагмент от тръбата сред фуниите е изцяло погубен, радиусът на фрагментите на тръбата е минимум 250 метра. За водната среда дистанцията е доста впечатляващо.

В същото време терминът " техногенен " има много необятно пояснение, едно е несъмнено: нито гигантските подводни чудовища, нито извънземните имат нещо общо с него - това без подозрение е дело на човешки ръце.

Владимир Путин, незабавно откакто беше осведомен за детонациите в дълбините на Балтика сподели:

„ Това е явна терористична офанзива. И ни е мъчно да го направляваме. Защото е в специфичната икономическа зона на Дания, Швеция и Германия. "

Докато гледаме във водата, по-точно - под водата. От държанието на шведите и датчаните не беше мъчно да се досетим, че те не допускаха съветската страна по директни инструкции на тези, които се нуждаеха от време, с цел да отстранен доказателствата, с други думи, да прикрият следите си. Или да оставят следствието да върви по неверен път.

Дори е учудващо по какъв начин не са се досетили, като са се възползвали от опцията да хвърлят будьоновка с балалайка или бутилка водка „ Кремъл “ в зоната на детонацията и да обвинят Русия, както към този момент се е случвало, в самовзривяване?

Изглежда, че в идеалния случай тъкмо този сюжет беше умислен от спонсорите на терористичната офанзива против газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “, които свързваха Русия с Европа през Балтийско море, заобикаляйки директните страни.

На първо място, Украйна, която от дълго време употребява газопреносната система, преминаваща през нейна територия, освен като средство за генериране на приходи, само че и като инструмент за политически напън върху Москва. Но някак си не се съчетаваше с " доказателствата "...

СПГ: гратис, само че извънредно скъпо

Но задачата на саботажа също е явна. Първо, да лиши Москва от доходи от газови доставки (въпреки че те към този момент доста се свиха) и да поддържа Украйна, която автоматизирано се трансформира в съвсем монополен снабдител на газ за Европа, дружно с Турция.

Второ, след деактивирането на „ Северен поток “ (все още не е ясно дали второто отклонение на „ Северен поток 2 “ може да функционира), Европа към този момент изцяло седи на американската газова игла. Така Вашингтон, може да се каже, реализира задачата си - изгони Русия от европейския газов пазар.

Но защото всичко трябваше да се направи в незабавен ред - в това число взривяването - в този момент към 70 американски танкера с полутечен природен газ се носят край европейските крайбрежия, защото пристанищата на Испания, Италия и Франция нямат задоволително съоръжения за регазификация на синьо гориво - превръщането на СПГ от течно положение в газообразно.

А също и усърдието и готовността категорично и във допустимо най-кратък период да извършват командите на Вашингтон мощно подведоха немския канцлер Олаф Шолц, който незабавно след терористичната офанзива в Балтийско море въодушевено съобщи, че Германия „ най-сетне се освободи съветските газ. "

Само цената на въпроса е объркваща: първо, американският СПГ е четири пъти по-скъп, и второ, с цел да получите американски газ, кондензиран с „ молекули на свободата “ в нужните размери, ще би трябвало да създадете обособена инфраструктура, която също коства нещо.

Нищо с изключение на калкулатор

От самото начало в московските политически кръгове нямаше подозрение, че детонациите на „ Северен поток “ са бойкот.

„ Съдете сами “, сподели Владимир Кожин, първи заместник-комисия по защита и сигурност на Съвета на федерацията, „ съвсем едновременно се случват три детонации едновременно на разнообразни места ".

" И не просто в разнообразни, а разграничени един от различен на внушително разстояние, което води до доста съществени опустошения. Със сигурност не можеше да се случи инцидентно ", продължи той.

Но дано да дадем думата на " техниците ", а в това време да се опитаме да влезем в кожата на саботьорите. И по този начин, на уеб страницата на Газпром, тъкмо до завоите, е посочена скица за полагане на тръби по дъното на Балтийско море от Виборг и Уст-Луга до немския град Грайфсвалд, Мекленбург-Предна Померания.

Дължината на всяка тръба е 1224 километра, диаметърът е 1220 милиметра, налягането на задвижвания газ на входа е 220 бара, на изхода е до 106 бара. С намаляването на налягането се стеснява и дебелината на стената - от 41 милиметра на 27. А както знаете, тя се чупи на първо време там, където е тънка. Именно на това място са били заложени експлозивите.

Което демонстрира, че всичко е правено с разум. Това е първо. Второ, тези, които са изучавали якостта на материалите и не са не запомнили какво е модулът на Йънг, знаят по какъв начин да изчислят якостта на прегъване на структурата и силата на напрежение, която тя може да издържи на това доста „ обещаващо “ място от позиция на саботьорите.

А в този момент дано се върнем към диаграмата и да забележим къде са положени тръбите на газопровода, с цел да се избегнат трудностите.

Това е датският остров Борнхолм, чиито очертания от юг опасват, извивайки се като змии, нишките на двата Северни потока. Именно на тези завои бяха определени три точки на подкопаване. Имало е и четвърта, само че там по някаква причина взривното устройство не е проработило.

Възможно е точно това доказателство шведските и датските „ откриватели “ да са се пробвали да „ отстранят от материалите на следствието “, с цел да прикрият следите от опита за ликвидиране. И в това време да вземат повече фрагменти, върху които биха могли да се запазят следи, присъщи за избран тип взривни устройства - да вземем за пример от ориентиран кумулативен заряд.

Само такова взривно устройство е в положение да пробие дупка в дебела стоманена тръба, покрита с няколко сантиметра бетонна " риза ".

Колко експлозиви могат да бъдат нужни за това черно дело? Изчисленията по искане на редакцията са направени от някогашния шеф на инженерната работа на ВДВ полковник от запаса Александър Морев, който има военен опит в Афганистан, Абхазия, Чечня и Югославия. Отговорът беше получен безусловно пет минути по-късно:

„ Според най-приблизителните калкулации, с цел да подкопаете стоманена тръба, подсилена с бетонна възглавница с диаметър до един и половина метра и дебелина на стената 30 милиметра, би трябвало да има на разположение към триста кг тротил, не по-малко. Но на изсъхнало. Ако е под вода, умножете по две и вземете 600 кг ".

Честно казано, редът на числата малко ме озадачи. За да се достави такова количество експлозив до мястото на интервенцията, е нужна специфична техника. Изключва се подводница, защото дълбочината на морето на мястото на саботажа е към 50 метра, което не е задоволително.

Но за множеството дълбоководни кораби на НАТО такава дълбочина се смята за работеща. Следователно е допустимо експлозивите да са били доставени до местоназначението им от някой от безпилотните летателни апарати, с които Северноатлантическият алианс разполага в задоволителен брой.

Между другото, през 2015 година покрай газопровода " Северен поток-1 " към този момент беше открит безпилотен подводен уред - подводният минен унищожител на НАТО SeaFox ( " Морска лисица " ) от Atlas Elektronik. Тогава шведските военни извадиха и обезвредиха взривното устройство, а представителят на НАТО изясни, че подводният взривател е " изгубен при ученията ".

Въпреки че ученията бяха извършени на напълно друго място - на доста разстояние от газопровода, а SeaFox, цялостен с експлозиви, чийто обсег на деяние е единствено 500 метра, необичайно бе ситуиран тъкмо под тръбата...

Всъщност НАТО, както беше маркирано, в действителност страда от някаква нездравословна взаимозависимост от ученията в Балтика. Така това лято огромен самолетоносач десантен транспортен съд от клас Wasp при започване на маневрите Таралеж 22 ( " Hedgehog-2022 " ) първо отиде в Талин, а по-късно се насочи към Борнхолм, до който, както към този момент беше упоменато, нишките на Северните потоци лежат.

Какво правеше там? Може би това беше USS Kearsarge LHD-3, който достави дълбоководно транспортно средство за слагане на мини с отдалечени радиовзриватели на газопроводи?

Британски отпечатък

А в този момент за английската диря. Според Daily Mail, сред американския държавен секретар Антъни Блинкен и в този момент някогашния министър-председател на Негово Величество Чарлз III, Лиз Тръс, от дълго време има доста доверителни връзки, които водят до постоянен продан на текстови известия. И безусловно незабавно след саботажа на „ Северен поток “ Лиз писа на Антъни: „ Готово е! “ - " Това е направено! "

Първата „ интимна преписка “ сред Блинкен и Тръс беше оповестена от създателя на услугите Megaupload и Mega file hosting Ким Дотком, който написа в своя Twitter:

„ Откъде руснаците знаят, че Обединеното кралство е взривило газопровода „ Северен поток “ в партньорство със Съединени американски щати? Тъй като @trussliz употребява своя iPhone, с цел да изпрати известие до @SecBlinken с думите „ Готово е! “ една минута след детонацията на тръбопровода и преди някой различен да разбере за това? Правила за административен достъп до iCloud! — Ким Дотком (@KimDotcom) 30 октомври 2022 г

iCloud, за който не знае, е онлайн услуга за консуматори на iPhone и Apple Mac, която ви разрешава да запазвате известия, файлове, фотоси и контакти в интернет и да имате достъп до тях от оторизирани компютри и устройства.

В същото време Ким Дотком, по този начин да се каже, означи сред редовете, че Китай, както и Русия, несъмнено, също имат „ специфични кибер звена “, които имат достъп до затворени бази данни и той не се свени...

„ Смешното е, че държавни чиновници с най-високо позволение за сигурност към момента избират iPhone пред своите криптирани скапани телефони, издадени от NSA и GCHQ (разузнаванията на Съединени американски щати и Англия, бел.р.) “, добави Дотком в края на обявата. Най-вероятно, преди всичко, той имаше поради нещастната Лиз Тръс...

Трябва да се означи, че Ким Дотком, който в този момент се укрива в Нова Зеландия от вездесъщите сътрудници на ФБР, не е дал никакви доказателства в поддръжка на изказванията си. Но за него по " елементарност на душата " го направиха други.

По-специално европейският офис на телевизионния канал CNN, който допуска, че iPhone на Лиз Тръс може да е бил хакнат, „ когато тя към момента е била външен министър “. Излиза, че кореспонденцията й с Блинкен не е подправена, нали, в случай че де факто признаете, че смарт телефонът на Тръс е първоизточникът на информацията?

И тогава „ вторият фронт “ беше открит от Mail on Sunday, който съобщи, че „ сътрудници, обвинени в работа за Кремъл “, стоят зад хакването на смарт телефона на Лиз Тръс. Прозрачен намек за Ким Дотком.

Британците обаче няма потребност да бъдат обучавани по какъв начин да заобикалят, само че наподобява, че този път, с изключение на изтърканата " ръка на Москва " и бандит хакер, те не можаха да измислят нищо рационално. И не съумяха да убедят никого, даже в англосаксонския свят.

Например в своя дописка американският политически коментатор Хал Търнър, потънал в тази история, сподели, че с помощта на Лиз Тръс британците в този момент са хванати в закононарушението, както и че е на тяхна съвест саботирането на газопровода „ Северен поток 1.2 “, построяването на което коства на Русия към 15 милиарда $ и че това е " акт на интернационален тероризъм ".

И защото държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, става известно, е бил в течение през цялото време, отговорността може умерено да бъде разграничена сред Обединеното кралство и Съединените щати по равни елементи.

Сега всичко зависи от това по какъв начин ще протече процесът. Ако детонациите в Балтийско море бъдат приети за терористичен акт, съветският оператор на Северен поток може да чака обезщетение от към 17 милиарда $. И в случай че се потвърди, че Лиз Тръс е дала команда за бойкот, тогава тя ще остане в историческите книги като терорист номер 1. Тук имаме подобен случай, че даже Бин Ладен си отдъхва. Но по този начин идва светската популярност.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР