Най-добрите 3-годишни проценти за CD за 2023 г.

...
Тъй като лихвите по обикновена спестовна сметка едва се справят
Коментари Харесай

Тъй като лихвите по обикновена спестовна сметка едва се справят с инфлацията, разумен ход е да помислите за други места, където да съхранявате парите си. Един от тях е в сертификат за депозит (CD). CD-тата са сравнително нискорискова инвестиция, която може да ви помогне да осигурите лихвен процент до 10 пъти над средния за обикновените спестовни сметки (ако не и повече). Това може да ви помогне да увеличите спестяванията си и да постигнете финансовите си цели по-бързо.

CD-тата се предлагат за различни срокове, обикновено вариращи от няколко месеца до няколко години. За да осигурите висок лихвен процент, вие се съгласявате да държите парите си в сметката за целия срок. Ако го изтеглите по-рано, може да получите неустойка, равняваща се на няколко месеца лихва.

Ако търсите срок в средата на диапазона, тригодишният компактдиск може да е подходящ за вас . И има много, които предлагат атрактивни лихвени проценти и условия.

Вижте текущия процент на спестявания тук.

Най-добрите 3-годишни проценти за CD

Днешните три най-добри- годишните компактдискове включват:

First Internet Bank of Indiana: 4,75% APY

Тригодишният CD на First Internet Bank of Indiana води в нашия списък със ставка от 4,75% APY. Изисква минимален депозит от $1000 и има наказание за ранно теглене от 180 дни лихва. И ако искате да имате финансовите си сметки в една и съща институция, First Internet Bank също предлага разплащателни сметки, здравни спестовни сметки и лични заеми.

Спестявания от хляб: 4,75% APY

Хляб Тригодишният CD на Savings също плаща 4,75% APY, но има малко по-висок минимален депозит от $1500. Неговото наказание за предсрочно изтегляне също е лихва от 180 дни. Bread Savings предлага само компактдискове и високодоходни спестовни сметки, така че ако предпочитате да държите спестяванията си отделно от ежедневната си разплащателна сметка, това може да е добър вариант за вас.

Bread Savings е онлайн банка и част от финтех компанията Bread Financial (бивша Comenity Capital Bank).

Popular Direct: 4,75% APY

Тригодишният CD на Popular Direct също предлага 4,75% APY, но минималната депозитът е висок: $10 000. Неговото наказание за предсрочно теглене също е високо при лихва от 270 дни.

Въпреки това, ако имате голяма сума за депозиране и се притеснявате, че ще се изкушите да потопите средствата си, преди да имате нужда от тях, това солидна неустойка може да бъде стимулът, от който се нуждаете, за да останете в курса.

Barclays Bank: 4,50% APY

Тригодишният CD на Barclays Bank плаща все още конкурентните 4,50% и няма минимум изискване за депозит, което може да го направи чудесно подходящо за спестители без тон за депозиране. Както при много компактдискове в този списък, наказанието за ранно теглене е лихва от 180 дни.

Започнете да сравнявате компактдискове онлайн сега.

BMO Alto: 4,50% APY

Тригодишният CD на BMO Alto също плаща 4,50% APY и няма изискване за минимален депозит и 180 дни лихва при ранно теглене. Освен това предлага високодоходна спестовна сметка с 5,10% APY, без такси или изисквания за минимален депозит или баланс и неограничени тегления и преводи.

BMO Alto е онлайн банка и част от BMO Financial Group.

Alliant Credit Union: 4,45% APY

С тригодишния компактдиск от Alliant Credit Union ще спечелите процент, който е в средата на диапазона в този списък: 4,45% APY. Ще трябва да депозирате поне $1000 и ако изтеглите средства преди изтичането на срока, ще платите неустойка, равна на броя дни, през които акаунтът е отворен (до 180 дни).

Въпреки това, малко по-ниската ставка може да си струва, защото този компактдиск предлага уникална функция: опция за теглене на дивиденти. Можете да изберете да получавате лихвени плащания всеки месец, вместо да печелите сложна лихва, което може да ви осигури малко допълнителни пари през целия срок на CD. Няма такса за избор на тази опция, но ще се откажете от предимствата на комбинирането.

Quontic Bank: 4,40% APY

Тригодишният CD на Quontic Bank плаща 4,40% APY. Изисква минимален депозит от $500 и се предлага с наказание за ранно теглене от две години лихва. Quontic също така предоставя разплащателни сметки, спестовни сметки и голямо разнообразие от ипотеки.

Synchrony Bank: 4,30% APY

Още един компактдиск без изискване за минимален депозит, тригодишният компактдиск на Synchrony Bank има APY от 4,30%.

Неговото наказание за ранно теглене е едно от най-високите в този списък при лихва от 365 дни, но ако искате известна дисциплина, избягвайте да докосвате вашия CD преди срокът да изтече и вие само имате малка сума за депозиране, може да бъде добра алтернатива на компактдиска на Popular Direct.

Synchrony Bank е банка само онлайн и подразделение на Synchrony Financial.

Вижте някои от днешните най-добри оферти за компактдискове тук.

Изводът

Въпреки че това са едни от най-добрите цени за тригодишни компактдискове, важно е да направите проучване и да намерите подходящото за вашия бюджет и цели за спестяване. Когато избирате CD, помислете не само за лихвения процент, но и за всички такси и неустойки, които биха могли да намалят печалбите ви. Освен това отделете време да прочетете клиентски отзиви от други, които са работили с банката или кредитния съюз.

С малко надлежно внимание можете да намерите правилната сметка за вас и да започнете да увеличавате парите си по-бързо днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР