Тъй като европейците трябва да изберат нов Европейски парламент през

...
Тъй като европейците трябва да изберат нов Европейски парламент през
Коментари Харесай

Мицотакис: Не само трябва да харчим повече за отбрана, но трябва да координираме нашите разходи за отбрана

Тъй като европейците би трябвало да изберат нов Европейски парламент през юни, блокът би трябвало да се концентрира върху съдействието в региона на защитата, да увеличи конкурентоспособността си против водещите международни играчи и да подсигурява продоволствената си сигурност, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, обрисувайки трите „ огромни казуса “, които предстоят за блока, оповестява електронното издание на в.. 

„ На първо място, ние би трябвало да превърнем стратегическата автономност от девиз в действителна и ефикасна политика. Вижте отбраната, да вземем за пример. Ние освен би трябвало да харчим повече за защита, само че би трябвало да координираме нашите разноски за защита. Второто предизвикателство е обвързвано с цялостната европейска конкурентоспособност. Как можем да подсигуряваме, че Европа ще остане конкурентоспособна по отношение на Китай, Съединени американски щати и световния юг. Това ще значи по-добри работни места и по-добре платени работни места за европейските жители. Третото предизвикателство е да бъдем по-конкретни и по-секторни. Това е обвързвано със селското стопанство и нашите фермери във време, когато продоволствената сигурност е доста значима в нашия дневен ред “, сподели Мицотакис в изявление за Euronews.

Развивайки тематиката за автономията на защитата, гръцкият министър председател означи, че Европа е схванала, че всички ние би трябвало да вземем ограничения и да харчим повече, само че също по този начин да харчим по-интелигентно, да бъдем по-координирани, да рационализираме нашите публични поръчки за защита и да имаме може би повече европейски първенци, които могат да предложат усъвършенствани отбранителни решения на по-конкурентно равнище, в сравнение с сега. "

По-специално по въпроса за селското стопанство, Мицотакис уточни тежестта, която падна върху фермерите в блока – които започнаха седмици на стачки и протестни манифестации в Гърция и други държави-членки по-рано тази година – до момента в който страните се надпреварват да възприемат по-екологични практики, компенсиращи последствия от изменението на климата.

„ Трябва да сме сигурни, че зеленият преход се прави със скорост, която не оказва доста въздействие върху приходите на нашите фермери “, сподели той.

Призовавайки гласоподавателите да отидат до урните през юни, Мицотакис означи, че „ решенията, които се вземат в Брюксел и Страсбург, са доста значими за всекидневието ни и би трябвало да изпратим квалифицирани хора в Европейския парламент “.

„ Мисля, че това са изключително значими избори за Европа като цяло, поради по-широкия стопански и геополитически подтекст “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР