Тъй като днес чухме интервюто на г-н Караджов, направих официално

...
Тъй като днес чухме интервюто на г-н Караджов, направих официално
Коментари Харесай

Терзийски от ПП: Над 80% от текущите ремонти са заобикаляли закона

Тъй като през днешния ден чухме изявлението на господин Караджов, направих публично искане до Министерството на финансите има ли запитване от регионалнато министерство за това нарастване в бюджета и в случай че има – да ни бъде предоставено. Министерство на финансите публично ни върна този документ, подписан персонално от господин Караджов, с който се желаят в допълнение 3,9 мллд. лв., което е невиждано. Това съобщи пред публицисти националният представител от " " (ПП) Йордан Терзийски.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 54
,,В тази сметка, която е предоставена, има заплащания по настоящи поправки и поддръжка. Там комисията още работи и чакаме резултати от нея. По наша информация над 80% от настоящите поправки са заобикаляли закона и в действителност главните поправки са се правили като настоящи. Има надвъзлагане по всички контракти за публични поръчки и действително това са проблеми, които занапред би трябвало да позволяваме в Народното събрание. Още от първия ден ние искахме тези заплащания да минат през районна комисия, през антикорупционна комисия, с цел да бъдат тествани и да имаме гаранция, че всеки един лев ще бъде изхарчен в действителност за пътища``, разяснява Терзийски.

,,По същия преустановен контракт желаят да се заплати още един милиард по към този момент предоставени и стартирани публични поръчки и вероятно да се възложат нови такива. Освен това въпросът с Автомагистрала " Хемус " и инхаус процедурите още не е позволен, тъй че няма по какъв начин да правим заплащания по тези дейности``, добави още той.

Имаме ангажимет пред нашите гласоподаватели за бистрота и че всеки един лев ще бъде по предопределение. Ние няма да харчим безсистемно, никое друго министерство не е желало актуализация от сходен размер. Не считам, че е редно да се слагат по такъм безусловен метод въпросите, тъй като това е екипна работа и такса успокоение на политически брокери няма да плащаме, безапелационен бе Терзийски.

По думите му всяка една социална поръчка би трябвало да бъде проверявана и " ние би трябвало да подсигуряваме, че те ще бъдат изпълнени качествено и на оптимална цена ".

,,Имаме голям бюджет на АПИ, който безусловно покрива настоящия ремонт и сега главните поправки са извънредно малко, които са предоставени, защото липсват планове с подготвена документи за публични поръчки. Първо би трябвало да минат през всички комисии, това да бъде одобрено и чак тогава ще се пристъпи към такова плащане``, сподели той.

Относно парите за общините желая да прибавя, че средствата ще минат по програмата за селските региони, от която могат да се възползват 235 от всичките 265 общини, което значи за всички общини до 15 хиляди души – там за задачата има отделени 300 млн. лв., приключи депутатът от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР