Тъй като Covid ограниченията продължават да се премахват по целия

...
Тъй като Covid ограниченията продължават да се премахват по целия
Коментари Харесай

Великобритания е магнит за бизнес пътуванията от началото на годината

Тъй като Covid рестриктивните мерки не престават да се отстраняват по целия свят, пътуванията свързани с работата се възвръщат доста през тази година.

Въпреки че всички пътувания претърпяха спад по време на пандемията, интернационалните бизнес пътувания бяха мощно наранени, защото видео диалозите и конферентните връзки бързо заеха мястото на визитите на място и персоналните срещи с клиенти. Но защото светът се учи да живее с вируса, пътуванията свързани с работата, се завръщат в огромна степен през 2022 г.

Според компанията за ръководство на пътувания Airtickets, резервациите за бизнес пътувания единствено за първите три месеца на 2022 година са надхвърлили повече от половината от всички резервации за 2021 година, с 875% нарастване от март 2021 година до март 2022 година Ето и кои са страните, които са измежду първите, които се възстановяват към естествен темп на работа.

Великобритания

С най-вече бизнес резервации в Европа тази година, съгласно данните на Airtickets, Обединеното кралство служи като център за интернационална търговия. Личните срещи остават значима част от тази просвета.

Испания

Втората страна с максимален брой резервации за бизнес пътувания в Европа тази година (след Обединеното кралство). Бизнесът е ориентиран главно в стопански значимия район Каталуния. Стилът на пътешестване също се трансформира. Докато преди групите желаеха да са покрай Барселона и да прекарват повече време в града, днешните претенции за действия са по-скоро основани в провинцията. 

Мексико

С най-вече резервации за бизнес пътувания, от която и да е страна в Латинска Америка, Мексико поддържаше едни от най-отворените политики за пътешестване по време на пандемията, като на всеки беше разрешено да дойде със аероплан по работа или за отмора, без значение от статуса на имунизация.

Докато Мексико Сити остава най-важният стопански център, Гуадалахара, вторият по величина град в страната, направи огромни вложения в бизнеса през последните две години. Най-големият конгресен център в страната, Expo Guadalajara, влага повече от 23 милиона $ в мексикански песо по време на пандемията, с цел да улесни хигиеничните практики, да приложи процедури за тестване и да построи зони за изолираност.

Индия

Въпреки че бизнес пътуванията бяха изключително мощно наранени тук, Индия остава водач в азиатско-тихоокеанските бизнес резервации, нареждайки се на второ място в района след Австралия. Всъщност самолетните компании пуснаха нови директни полети сред двете страни, за облекчение на бизнеса.

Канада

Класирана на девето място в общите бизнес резервации за тази година. Въпреки че огромна част от това до момента се дължи на канадските жители, които се възползват от отдалечената работа, интернационалните пътувания тук се чака да набъбнат още повече. Страната отстрани своите условия за тестване през април за имунизирани пасажери, като се чака това да докара до приток на задгранични служащи и повече интернационалните конференции.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР