Тъй като аз не съм отправил такава оферта, да попитате

...
Тъй като аз не съм отправил такава оферта, да попитате
Коментари Харесай

Борисов: Не съм отправял оферта към Радев, абсурдно е да се говори за импийчмънт

" Тъй като аз не съм отправил такава оферта, да попитате водачите на другите партии от сглобката, кой е отправил такава оферта. Госпожа Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите ", разяснява Борисов пред парламентарните кореспонденти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани да се постави завършек на войната сред институциите, тъй като към този момент не е останал политически водач без залепен етикет. Той изрично се разгласи срещу импийчмънт на Румен Радев от президентския пост. " За импийчмънт е неуместно да се приказва и да се мисли за човек, който е директно определен от народа! Както е неуместно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да приказва като партиен водач и да не харесва до този миг нищо, което се е случило в България, с изключение на служебните държавни управления. И ние не харесваме служебните държавни управления ", разяснява водачът на ГЕРБ.

" Не виждам никакъв смисъл да разясня войната сред водачи на политически партии ", като позволи, че Делян Пеевски нападна Румен Радев поради опцията, че го вижда като предстоящ политически водач.

" Лепенето на етикети докара до тоталното смразяване на хората. В момента в България няма водач без залепен етикет ", сподели Борисов. " Много е значимо да работим с почитание. Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети ", моли Борисов. И подсети, че в един миг се постанова да се вършат обединения, тъй като никой не може да ръководи самичък. По мотив думите на Радев, че е нужна политическа опция, Борисов сподели: " Това го чувам от 20 години ".

Според него е нарушаване на Конституцията и политически неточно, тъй като, " когато се изказваш от последна инстанция, а в това време има политически план зад тебе... Тук се вклинява Пеевски, с цел да се бори с партиен водач, на процедура. Да допуснем президентът в един миг показва, застава зад една политическа групировка и ще се окаже в тази зала /б.р. - пленарната/ едва ли със 120 депутати. И тогава всички ще ни припомняте какво сме говорили по тематиката. Има страни с по 4,5,6 партии в коалиция, които са разнообразни, само че по-късно се търси някакво ръководещо болшинство. Ние нито за момент не сме се харесали с Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи, само че това беше без конкуренция ", съобщи Борисов.

Той изрично се разгласи срещу политическа интервенция с назначения в спецслужбите и сподели, че на този стадий не утвърждава желанията за промяна в тази посока от страна на сътрудниците му от ПП-ДБ.

" До този миг се желаят политически наначения там. Считам, че това е неверно ", безапелационен е Борисов и напомни, че зам.-шефът на ДАНС е политическо предопределение на Политическа партия. " Получава се парадоксът, който брани службите, е единственият, който няма никакво отношение по тяхното предопределение ", сподели за себе си Борисов. И се аргументира: " Вярвам, че власт - власт възпира. И когато посяваш ветрове, постоянно жънеш стихии ", предизвести той.

Лидерът на ГЕРБ анонсира още, че вероятно резултати за състава на ротационния кабинет ще има след към 10-15 дни, защото сега политическите водачи не се месили на Мария Габриел и на Николай Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР