Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от

...
Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от
Коментари Харесай

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е отпред на световното оттегляне от щатския $, BlackRock неотдавна се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със $.

Bloomberg заяви, че колосът за ръководство на активи е получил авансово съобщение от Бюрото за трудова статистика (BLS) по отношение на данните за инфлацията през март, което е предиздвикало BlackRock да употребява цифровия актив като защитна мярка. Този стратегически ход хвърля светлина върху метода, по който компанията с капитал от $9 трилиона преглежда криптовалутата по отношение на $ и евентуалната ѝ реакция на инфлационния напън.

Изминалата година стана очевидец на завладяващи събития в световния финансов пейзаж. Въпреки че щатският $ остава преобладаващ измежду международните валути, напъните за диверсификация са забележителни. По-специално централните банки потърсиха отбрана против възприеманите уязвимости на $, като в същото време изследваха опциите в цифровизираните платформи.

В сходство с тези трендове приемането от BlackRock на Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията отразява възходящата угриженост за стабилността на щатския $. Проактивната позиция на компанията за ръководство на активи следва предизвестията за възходяща инфлация, като удостоверява бичия ѝ взор върху криптовалутите.

Главният изпълнителен шеф на BlackRock, Лари Финк, изрази оптимизъм по отношение на дълготрайните вероятности на BTC, като акцентира неговата жизненост като финансов актив. В изявление за Fox News Финк разкри бичата си позиция във връзка с Биткойн – настройка, която той не беше планувал, когато компанията подаде заявление за своя спот Биткойн ETF.

Значението на този ход на BlackRock се крие в статута ѝ на главен състезател, търсещ леговище в криптовалутите, което съответствува с световните старания за подсилване на цифровите валути на централните банки (CBDC) и други сходни начинания.

Междувременно златото означи внезапен скок на цената, значително свързан от търсенето от страна на централните банки. Докато щатският $ резервира силата си, нововъзникващите съперници печелят позиции. През идващите години фокусът върху цифровите активи и различните съхранители на стойност може доста да промени финансовия пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР