Таванът за пенсиите няма да отпада. Това реши правителството в

...
Таванът за пенсиите няма да отпада. Това реши правителството в
Коментари Харесай

Максималната пенсия се вдига с близо 300 лева от следващото лято

Таванът за пенсиите няма да отпада. Това реши държавното управление в четвъртък на извънредна среща, провела се във връзка с предприемането на ограничения за компенсиране повишаването на природния газ, заяви Нова тв.

От 1 юли идната година най-високата пенсия става 1200 лв.. Понастоящем тя е в размер на 910 лв.. Според президента на КНСБ Пламен Димитров смяната ще разреши 41 000 от общо 61 000 българи да получават " това, което им се поставя ".

" Изчисленията не ни дават опция таванът да падне. Има разминавания сред осигурителния принос и вписаните пенсии. Има едни рисково високи пенсии, които поради пенсионните формули през годините се считат за нереални ", изясни финансовият министър Владислав Горанов.

Кабинетът утвърди нарастването на заплатите в бюджетната сфера. Те ще скочат с 10%.

" Правителството ще подсигурява, че в някои организации и в приходните администрации ще бъде по-високо нарастването на заплатите. Тези 10% ще са насочени единствено за нарастване на главното възнаграждение. На самостоятелно равнище заплатата ще стои на две равнища – твърда заплата и плаваща. Ние дружно се съгласихме, че Министерски съвет ще създаде работна група за оценка на всички работещи в тази сфера ", изясни Димитров след края на срещата в Министерски съвет.

Средствата за помощи за най-беднит семейства у нас пък ще бъдат с 50% повече, в сравнение с досега.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР