Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази

...
Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази
Коментари Харесай

КНСБ иска таванът на пенсиите да отпадне от 1 юли или най-късно от 1 януари догодина

Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази година или най-късно от 1 януари следващата година – за това ще упорства КНСБ пред междуведомствената работна група, която разисква разновидностите за плануваното от ръководещите нарастване на пенсиите, оповестява БНР.

В момента оптималната пенсия е 1500 лв. и към 34 000 души са наранени от това ограничаване.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че синдикатът желае идното нарастване на пенсиите от 1 юли да бъде диференцирано съгласно техния размер.

" Някой може да твърди, че е незаслужено, само че единствено по този метод можем да интегрираме тези прословути 60 лв. безболезнено в общият размер на пенсията, без някой да остане с по-малък общ приход, отколкотко получава в този момент преди първи юли. И това би трябвало да стане ясно на политиците, че най-сетне тази вакханалия с даването пари на калпак би трябвало да спре, би трябвало да се върнем към главният принцип на пенсионната система: принос-права, с цел да възстановим доверието на младите ", разяснява Пламен Димитров.

Социалният министър Георги Гьоков разгласи през седмицата, че се разискват над 10 разновидността за нарастване, като той предлага то да е с 10 % от 1 юли, да има ново покачване от 1 октомври и да продължи изплащането на добавка от 60 лв. поради инфлацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР