Таванът на новите обезщетения при катастрофи е 10 млн. лв.

...
Таванът на новите обезщетения при катастрофи е 10 млн. лв.
Коментари Харесай

Ново! Обезщетението при катастрофи стига до 10 млн.

Таванът на новите компенсации при произшествия е 10 млн. лева и в действителност тук е основният миг, че тази методика наложително би трябвало да бъде написана, че има целесъобразен темперамент, т.е. съдът няма по какъв начин да се съобрази с нея. Това сподели пред " Фокус " ръководителят на Управителния съвет на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров.

Той разяснява още, че тази нова система е чакана доста дълго време - най-малко 10 години. " Тя е направена за къси периоди и разделя компенсациите на неимуществени вреди и на пропуснати изгоди. Това е новото, което се вкарва за първи път, т.е. вкарва се правилото, че колкото по-високи приходи е имал починалият човек, колкото по-богат е бил, толкоз по-високо обезщетение ще получат неговите наследници ", разясни Тодоров.

По думите му, 10 млн. лева е най-високата граница за компенсации съгласно европейските наставления, а другояче парите са по-малко.

" От това, което се предлага като числа, компенсациите са към 50 000 - 60 000 лв. за смъртен случай, което е надалеч от правосъдната процедура ", разясни още юристът.

Владимир Тодоров сподели още, че разновидността на методиката не е финален, само че се чака до края на годината да бъде формален.

" По закон би трябвало на 7 декември да бъде направена наредбата ", съобщи той.

Източник: Дир.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР