Tаван на цените на някои от стоките е мярка с

...
Tаван на цените на някои от стоките е мярка с
Коментари Харесай

Тава на цените създава повече проблеми, отколкото решава |

Tаван на цените на някои от стоките е мярка с извънредно необятен набор и се опасявам, че тя основава повече проблеми, в сравнение с взема решение, защото незабавно ще доведе до дефицит и надлежно изгубване на артикули от пазара.

Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред бТВ. Малко по-рано сходно мнение изрази и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Според Лорер таван на цените ще вкара страната в полицейски функционалности, а има по-деликатни механизми като проучване на потребностите на най-засегнатите пластове и даване на помощ именно на тях. Може да се обсъдят разновидности на равнище обществени помощи.

" Отново има разнообразни ограничения, които могат да се разискват както на равнище крайни цени, така и на равнище данъчно облагане, по този начин и на равнище обществени помощи. За мен като човек, който пази пазарните механизми, е значимо те да работят максимално добре и дейно в една стопанска система, преди страната да стартира да се намесва в тях ", уточни Даниел Лорер.

За Плана за възобновяване и милиардите от Европа

" Частта от Плана за възобновяване и резистентност, която касае стопанската система и по-специално дребни и средни предприятия - отговорност на нашето министерство, е към 1,4 милиарда лева. По него планирането към този момент е почнало и една от тези ограничения - 260 милиона, ще бъде стартирана още през лятото, юни-юли месец. Всяко последващо тримесечие планираме стартирането на нова мярка дружно ", изясни министър Лорер.

Според него няма потребност всяко разплащане по проекта да минава напълно през парламента. Преминаването през Народното събрание на заплащането за пътища е там, защото предишното разплащане от страната е изпълнено с нередности.

Какво значи да достигнем национално значение в галактическата политика, каквато е написана в проекта  

" България не е бедна страна. България е безпределно окрадена страна и българските пенсионери бяха оставени в такова положение в продължение на толкова години, тъй като никой не се погрижи за тях. Това, което ние споделяме, е, че имаме задоволително пари и да се погрижим за обществено слабите, и да вкараме България в галактическата епоха ", отговори Лорер.

По думите му в тази сфера от 10 година не сме имали никаква визия какво желаеме в Космоса.

За борбата за Българска народна банка

" Битката за Българска народна банка е борба за правила. За нас е значимо контролните органи в България да проработят. А Българска народна банка е органът, който ще помогне на България да влезе в еврозоната. Изключително значимо е личността на индивида, който управлява Народната банка. Трябва да е допустима освен за нас, за всички в обединението и българското общество ", разяснява Лорер.

За предлаган пост на неуспелия претендент за гуверньор Любомир Каримански в Световната банка Даниел Лорер изясни следното:

" Г-н Каримански явно е надарен банкер и в продължение на договарянията е имало разнообразни елементи. Нашата работа е да намерим вярната фигура за най-важния надзорен орган у нас. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР