Таван на цените е възможен, ако при тази несигурна международна

...
Таван на цените е възможен, ако при тази несигурна международна
Коментари Харесай

Калфин: Основни продукти ще продължават да поскъпват


Таван на цените е вероятен, в случай че при тази несигурна интернационална среда някой се пробва да злоупотреби и да заложи прекомерно огромна облага. Това не е обаче дълготрайна мярка. Тя може да спре опитите за спекулации в кратковременен проект “.

Това сподели в изявление за бТВ някогашният външен и обществен министър Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска във връзка инфлацията и растежа на цените на енергоносителите и съществени артикули у нас и в цяла Европа.

Прогнозата му е, че съществени артикули ще не престават да нарастват.

По думите на Калфин обществените системи би трябвало да се приготвят и за невиждания бежански напън към Европа от Втората международна война насам.

„ В момента има над 3 млн. украинци, които са излезли от Украйна, и всеки ден това количество се усилва. От една страна, това са хора, които търсят работа. Образовани са, могат да работят на пазара на труда, евентуално ще се отрази добре. В момента има дефицит на работна мощ в цяла Европа. От друга страна, огромна част от тях са дами и децата и изниква въпросът за учебни заведения и достъп до здравни заведения. Някои от тях идват безусловно без пари и това би трябвало да се планува “, разяснява някогашният обществен министър.

Той разяснява и доставките на газ от Русия. Според него договарянията по контракта ни с „ Газпром “, който изтича в края на 2022 година, няма по какъв начин да стартират, преди да свърши войната.

" Очевидно би трябвало да има и различни благоприятни условия, обвързвано е с развиването и на нуклеарната енергетика, и на други благоприятни условия ", счита Калфин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР