Tаван на потребителските цени на някои стоки не е оптимална

...
Tаван на потребителските цени на някои стоки не е оптимална
Коментари Харесай

Лорер: Таван на потребителските цени не е оптимална мярка за борба с инфлацията

Tаван на потребителските цени на някои артикули не е оптимална мярка за битка с инфлацията и тя не е препоръчана от нито една страна в Европейски Съюз. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по БТВ по отношение на предложенията на Българска социалистическа партия.

Според него таван на стоките е извънредно широкоспектърна мярка и основава повече проблеми, в сравнение с взема решение, тъй като незабавно ще докара до дефицит и изгубване на артикули от пазара, и надлежно ще вкара страната в полицейски функционалности. Има по-деликатни механизми като проучване на потребностите на най-засегнатите пластове и даване на помощи точно на тях, които могат да адресират казуса с инфлацията доста по-акуратно, счита Лорер.

Относно понижаване на Данък добавена стойност на горива и ток, той сподели, че това е една от вероятните ограничения, която се практикува в доста европейски страни, и изрази съмнение, че Министерството на финансите я преглежда дружно с други сходни.

Планът за възобновяване и резистентност е един триумф на държавното управление на 100 дни, съобщи Даниел Лорер. Попитан какви са тези 110 млн. лв. по проекта, с които ще надграждаме център за аерокосмически проучвания, министърът на нововъведенията съобщи, че България не е бедна страна, България е безпределно окрадена страна. Имаме задоволително пари и да се погрижим за обществено слабите, и да вкараме България в галактическата епоха, разяснява той.

Лорер показа какво го е натъжило на последната конференция на министрите по галактически въпроси на Европейски Съюз, на която е участвал. Всички страни към масата, даже и най-малките – Кипър, Малта, Словакия – всички имаха галактически стратегии, проекти за галактическата промишленост, защото тя не е космонавти, тя е материали, покрития, храни. Българският стол до момента е бил празен, 10 години ние не сме имали никакви визия какво желаеме от Космоса и той се случва без нас, разяснява той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР