Татяна Дончева с ексклузивен коментар в „Лице в лице“ за

...
Татяна Дончева с ексклузивен коментар в „Лице в лице“ за
Коментари Харесай

Татяна Дончева за скандала „500К“: Нямам спомен в ръцете ми да е имало листче

Татяна Дончева с извънреден коментар в „ Лице в лице “ за абсурда „ 500К “. Преди дни депутатът от „ ИТН “ Радостин Василев съобщи, че националният представител от „ Изправи се БГ! Ние идваме “ и водач на „ Движение 21 “, по време на среща с него в офиса му, е написала на листче „ 500К “.

Той изясни, че в границите на два часа тя го убеждавала, че хората от парламентарната група на Има Такъв Народ не би трябвало да се доверяват изцяло в решенията на водача им Слави Трифонов.

Спецпрокуратурата се самосезира по случая и ревизира дали има корупционно държание на депутат. По димите ѝ държавното обвиняване няма какво да ревизира, тъй като самият Василев е декларирал, че пари и рушвет не са му предлагани.

„ Нямам концепция за какво би трябвало да напиша „ 500К “ и някой да го пояснява. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като главният очевидец сподели, че никой не му е предложил пари – какво се ревизира, дали аз желала да разцепвам групата им “, добави Дончева.

Тя съобщи, че държавното обвиняване се е намесило по случая, с цел да избави закриването на профилираното правораздаване. „ Това не можа да стане поради държанието на Има Такъв Народ, които избавиха интервенцията. Първо като четири пъти провалиха съвещанието на правната комисия, преди този момент провалиха своевременното основаване на непрекъснати комисии, тъй че планът да се прегледа в точния момент “, сподели още депутатът.

Дончева беше безапелационна, че партията на Слави Трифонов обслужва основния прокурор Иван Гешев и Движение за права и свободи. Според нея изписването на „ К “ в края на число, с цел да се символизират хиляди, се употребява от младото потомство, до момента в който тя е на 60 година

„ Нямам спомен, не намирам логичност да съм си драскала на листче, само че защото всеки човек си драска на листче в избрани моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, само че „ 500К “ в моите показа – в никакъв случай не може да значи 500 000 и тези термини на младото потомство ми бяха незнайни до през вчерашния ден “, изясни тя.

Относно отцепването на депутати от Има Такъв Народ, Дончева съобщи, че с цел да се съставило държавно управление в 46-ото Народно заседание били нужни всички членове на парламентарната група на партията, а не част от тях.

На въпрос за какво е ходила при депутати от партията на Трифонов тя сподели: „ Вие желаете ли да има държавно управление? Искахте! Всички хора неистово желаеха държавно управление. Позицията на Има Такъв Народ е искрено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма държавно управление. Освен когато ви постановат позиция – това е единственият индивидуален фактор “.

Дончева сподели още, че няма да дава детайлности, тъй като откакто оповестила кои кръгове стоят зад Слави Трифонов, последвал абсурдът „ 500 К “.

Цялото изявление с Татяна Дончева вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР