Татяна Дончева отказа да се извини на репортера на Канал

...
Татяна Дончева отказа да се извини на репортера на Канал
Коментари Харесай

Наглостта на Дончева не спира! Отказа да се извини на журналистката, която нападна

Татяна Дончева отхвърли да се извини на репортера на Канал 3 Снежана Хитова, чийто микрофон награби от ръцете й преди дни преди делото против Гриша Ганчев, на който адвокатства.

Защитничката на предприемача атакува репортерката, с цел да не зададе тя въпроса си към Ганчев.

Дончева през днешния ден освен че не се извини на колежката, само че обиди и останалите публицисти от медията, тъй като не се вписвали в разбирането й за публицистика, прецизира Канал 3.

С този мотив тя изясни нежеланието си да сервира опрощение за държанието си на към правосъдния кореспондент, което медията осъди като неприемливо .

Отказът й стана факт по време на митинга на служащите от " Емко ", който лидерката на Движение 21, останало отвън Народното събрание, яхна с разбирането, че се бори с мафията .

Само часове по-рано държанието на адвокатката на Ганчев бе наказано от Съюза на българските публицисти (СБЖ) в декларация по случая . Комисията по нравственос се сезира след сигнал от медията и на 29 септември 2017 година организира съвещание, на което членовете й се срещнаха с видеозаписа на случилото се в Спецсъда.

" Комисията по нравственос на Съюз на българските журналисти показва безапелационната си позиция в отбрана на свободата на словото и на правото на публицистите да задават въпроси за да обезпечават и популяризират информация от публичен интерес. Абсолютно неприемливи са дейностите на институции и лица, с които се вършат опити да се попречва работата на медиите ", недоволстват от Съюз на българските журналисти.

" Като прочут правист и някогашен парламентарист госпожа Дончева би трябвало освен да съблюдава, само че да пази и обезпечава обезпечените от Конституцията на Република България независимост на словото (Чл. 39) и правото на всеки да търси, получава и популяризира информация (Чл.41), което е и същността на журналистическата специалност и труд ", се показва още в позицията на съюза на гилдията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР