Татковците са едни от най-важните хора в света на децата.

...
Татковците са едни от най-важните хора в света на децата.
Коментари Харесай

5 причини защо татковците са по-внимателни към ДЪЩЕРИЧКИТЕ СИ


Татковците са едни от най-важните хора в света на децата. Те се грижат за тях, отглеждат ги и все по-често се случва те да останат у дома, с цел да се грижат за тях, до момента в който майките се връщат на работа.

Проучване потвърждава, че бащите оказват все по-голямо въздействие върху децата. В изследването взимат участие 52 татковци на синове и дъщери на възраст сред 1-2 години. Интересен факт е, че учените следили по какъв начин татковците се отнасят към децата си и организират особено сканиране на мозъците им. След това достигнали до извода, че полът на детето има директен резултат върху връзката сред детето и бащата. Други заключения, които вършат учените са: 
Прекарване на време с баща
На първо място, бащите на дъщери пеят повече с тях, в сравнение с със синовете си, до момента в който бащите на синове практикуват по-груби и силови игри като търкаляне и мушкания.


Отговорът на бащите за страстите на децата
Татковците се радват, когато виждат щастливите лица на дъщерите си. Това може да значи, че женските бащи се радват малко повече, когато видят щастливите лица на дъщерите си, вравнение с мъжките, когато видят синовете си задоволени. 
Разговори с баща
Бащите даже приказват друго с децата си. По време на диалог с дъщерите те приказват повече за тялото и страстите си и употребяват изчерпателен език. Докато с момчетата - приказват повече за това какво са научили или за техните умения.
Внимание от баща
И не на последно място - бащите са по-ангажирани и по-отзивчиви към дъщерите, в сравнение с към синовете. Освен това, те обръщат повече внимание на девойките, когато са натъжени. Това може да помогне на девойките да развият по-добре възприятието за емпатия, а момчетата по-скоро биха могли да станат прочувствено затворени в бъдеще.


Любовта е отговорът
Както можете да видите, тези на пръв взор дребни елементи и дейности могат да имат голямо въздействие върху бъдещия живот на детето. Разбира се, всеки родител самичък избира по какъв начин да го отглежда. Но си коства да запомните, че полът не е всичко и любовта, която даваме на децата си е доста по-важна.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР